Domino's Pizza öppnar i Västra hamnen

Domino’s Pizza etablerar i dagarna sin tredje restaurang i Malmö. I samband med detta, presenterar man nu ett långtgående samarbete med FC Rosengård.
Amerikanska Domino’s Pizza – världens största hemleveranskedja av pizzor – har under året etablerat sig i Sverige med två restauranger i Malmö. Nu öppnar man sin tredje, på Västra Varvsgatan 18D i Västra Hamnen och passar samtidigt på att presentera sitt nya samarbete med FC Rosengård.
– Domino’s har en lång amerikansk tradition av att stödja goda samhällskrafter på orter där man verkar, säger Árni Jónsson, Director of Operations på Domino’s Pizza Sverige.
– När vi kom till Malmö, upptäckte vi allt det fina som FC Rosengård står för. Deras damlag är bland de absolut bästa i världen. Men trots att Sverige är ett jämlikt land på många områden, så blev det snabbt uppenbart för oss att damfotbollen under många år har missgynnats. När spelarna i Sveriges bästa fotbollslag får betala matchresorna ur egen ficka, kände vi att vi måste göra något.
– FC Rosengård arbetar också med att överbrygga klyftor i samhället, inte minst genom deras ungdomsverksamhet. Våra värderingar ligger väldigt nära FC Rosengårds. Vi tror också på ”empowerment”. Vi ger unga människor med driv jobb och möjligheten att arbete på sikt få öppna sin egen Domino’s.
– Det är som fotboll. Vill du bli bäst i världen måste du både få chansen, men också viljan och hårt arbete.
Domino’s kommer också att stödja ungdomsverksamheten genom att bjuda på mat från restaurangerna.
– Man är varken bra som spelare eller schysst som människa om man går omkring och är hungrig. Kan vi hjälpa till, så gör vi gärna det.
Lördagen den 11 mars öppnar den nya restaurangen, och klockan 14-16 kommer spelare från FC Rosengård att vara på plats.