Drama i propagandamatch

För publiken blev den en märklig och spännande match. Det gjordes fyra mål i första halvlek och sedan en räddad straff i slutminuterna.
Efter 30 minuters spel fanns det nog inte många bland de 1 286 åskådarna som inte var säkra på en klar hemmasesger. Efter ett bländande spel och mål av Utland och Bennison så väntade alla på att Rosengård skulle punktera matchen. Anja hade ett jätteläge att göra 3 – 0 och även andra halvchanser fanns.
Nu händer det som gör fotboll så fascinerande och ologisk. KGFC reducerar efter ett snyggt anfall och plötsligt är det match igen.
På övertid lägger KGFC in ett högt inlägg som Zecira tippar i ribbans överkant för att bollen oturligt därefter ska studsa tillbaka in på plan och returen nickas enkelt i mål. Domaren blåser av första halvlek med ett resultat 2-2. Detta gav naturligtvis Kopparberg energi och i andra halvlek blev det ett ställningskrig mellan två bra lag, utan några solklara målchanser för något av lagen.
I slutet av matchen får Kopparberg chansen att ta tre poäng med sig till Göteborg när domaren pekar på straffpunkten. Zecira räddar straffen och räddar också fortsatt serieledning för Rosengård.
Publiken fick se en otroligt välspelad fotbollsmatch mellan två bra lag som båda kommer att vara med och kämpa om SM-Guldet 2019.
Den fotbollen som bjöds på i gårdagens match var verkligen en propagande för OBOS Damallsvenskan.