Drömmar har förverkligats

Lördagen 3 oktober skrev FC Rosengård historia när Football for Lifes damfotbollsutvecklingscenter på Masibonisane High School i Sydafrika invigdes. Centret är det enda i sitt slag i hela Sydafrika och verksamheten drog igång omedelbart.
Det blev en fantastisk dag fylld av inspirerande tal, underhållning och så klart massor av fotboll.
Med fotbollen som verktyg arbetar Football for Life för att stärka unga tjejers självkänsla, självförtroende och ställning i det sydafrikanska samhället. Fotboll for Life har varit aktiva i distriktet UMkhanyakude sedan 2008 och kommer nu, tack vare byggnationen av fotbollscentret, att kunna utveckla damfotbollen ytterligare.

– Centret gör att vi kommer att kunna fokusera mer på långsiktig spelarutveckling och utbildning av kvinnliga tränare genom talangläger, kurser och workshops. Tillsammans med våra partners siktar vi på att fylla centret med aktiviteter som kommer att stärka unga tjejer i regionen, säger Anna Nyman som är verksamhetsansvarig för Fotboll för Life.
– Nu har drömmar förverkligats och möjligheterna för miljontals fotbollstjejer i Sydafrika har förbättrats avsevärt, sa Fran Hilton Smith, teknisk direktör för Sydafrikas fotbollsförbund, SAFA, i samband med invigningen. SAFA utlovade även att supporta alla framtida aktiviteter i centret.

Så klipptes äntligen bandet in till centret. Med var JD Kabati, Star For Life, Anna Nyman, Football For Life, Mr Mthiyane, Mtubatuba Municipality, Celani Mbuyiza, School Sports, TT Ngubane, Department of Education, Asle Hermansen, Veidekke, Jabulani Nxumalo, SAFA UMkhanyakude, Nathi Mthethwa, SAFA UMkhanyakude och Wiseman Madi, Department of Sport & Recreation.
Byggnationen av centret har möjliggjorts tack vare en donation från bygg-, anläggnings- och bostadsutvecklingsföretaget Veidekke. Veidekke har också gjort det möjligt för 10 lokala ungdomar att parallellt med byggnationen få en utbildning inom byggnadssektorn och samtidigt få stipendier för fortsatta studier.
 
För mer information se Football for Lifes facebooksida eller kontakta:
Anna Nyman
Verksamhetsansvarig
+27 82 540 28 41
[email protected]
 
Jenny Damgaard
Projektledare
0709-760062
[email protected]