Dubbla vinster för FC Rosengårds damer på bortaplan

FC Rosengårds lag i OBOS Damallsvenskan och Dam Division 1 Södra tog båda två segrar på bortaplan under söndagen. Lagen spelade samtidigt i Stockholm respektive Värnamo och vann med två måls marginal på var sitt håll.

I OBOS Damallsvenskan hade FC Rosengård ett stort spelövertag över hemmalaget BP, men det skulle dröja till den 44:e matchminuten innan Karin Lundin äntligen nickade in ledningsmålet. Lundin var sedan framme igen i minut 62, denna gång styrde hon in ett inlägg från Olivia Schough. FC Rosengård matade på, gjorde en del byten och fick in Olivia Holdt som jobbade fram en straff. Sofie Bredgaard chippade kyligt in den mitt i mål efter att ha väntat ut målvakten. BP pressade på mot slutet och reducerade i slutminuterna, men FC Rosengård höll undan och vann med 3–1.

FC Rosengård klättrar nu i den allsvenska tabellen och ligger efter fem omgångar på en sjätteplats. Laget har samma poäng som Linköping men tar sig förbi på fler gjorda mål.

I Division 1 hakar FC Rosengård fortsatt på i tabelltoppen efter en ny seger. Det blev 0–2 borta mot IFK Värnamo efter en stabil insats av Malmölaget. Josephine Lech höll sig återigen framme och satte ledningsmålet i den 21:a minuten. Kort därefter utökade Cajsa Rubensson till 0–2 som stod sig till slutsignal.

Herrarna hade en tuff lördag på Rosengårds IP där man inte lyckades hitta målet mot IFK Berga. Gästerna tog istället chansen och skrev resultatet till 1–0 efter mål i den 78:e minuten. I den jämna tabellen tappade FC Rosengård en del placeringar och återfinns nu på en sjätteplats i Division 2.


Kommande matcher:

DM-slutspel Damer (Division 1-laget)
FC Rosengård – Fortuna FF
Onsdag 3/5 19.15 | Malmö IP

OBOS Damallsvenskan
FC Rosengård – Kristianstads DFF
Fredag 5/5 18.00 | Malmö IP

Herr Division 2
IFK Hässleholm – FC Rosengård
Fredag 5/5 19.00 | Österås IP

Dam Division 1
FC Rosengård – Onsala BK
Söndag 7/5 13.30 | Malmö IP

De senaste inläggen: