”Att vinna serien betyder jättemycket”

Några dagar efter herrarnas vinst mot FBK Balkan ringer vi upp vinnaren av den interna skytteligan Dylan Kosik. Forwarden har spelat i FC Rosengård i två säsonger nu och att vinna skytteligan ser han som ett kvitto på att det gått bra under säsongen, men att vinna serien var målet och något han värderar mycket högre. I säsongens sista match fick han efter 30 minuter gå av med en skada och fick se resten av matchen på bänken.

Hur känns det så här tre dagar efter matchen?

– Det är lite overkligt faktiskt med tanke på hur det slutade. Det känns konstigt för där och då kändes det som att vi hade förlorat mot Balkan och det var nog den konstigaste matchen jag spelat, men det känns bra nu.

Huvudtränare Halda Kabil har tidigare sagt att en anledning till att laget lyckats vända underlägen under säsongen är att laget aldrig slutar tro på att de kan vinna och att de har självförtroende, något Dylan håller med om.

– Det ligger ju någonting i det och det har ju hänt flera gånger. När jag satt där på bänken mot Balkan och man kollade på klockan och det började ticka upp mot 80 och man tänkte ska vi hinna med tre mål nu? Det kändes ganska orealistiskt, jag vet inte vad som hände, men vi lyckades ändå sjukt nog.

Det har ju gått väldigt bra den här säsongen, när började du känna att ni kunde gå hela vägen?

– Nej, men det har man väl känt ganska länge. Det har ju gått bra för oss och vi har vunnit ganska mycket, men samtidigt har Hässleholms IF gjort det väldigt bra måste man ändå säga. Man trodde att dem skulle tappa lite poäng här i slutet så att det skulle kunna bli klart lite innan, men så blev det inte. Man har ju alltid vetat att vi skulle komma topp två och ett kval innebär ju inte att man går upp. Känslan har ju varit att vi har haft chans att vinna sen innan uppehållet kanske.

Hur är känslan i laget nu?

– Ja det är väl eufori där i alla fall i söndags, sen är det väl också en lättnad. De två senaste veckorna har vi ändå känt en liten press att vi måste gå upp med tanke på att vi hade fyra poängs försprång. Så det är en lättnad blandad med glädje tror jag.

En lättnad över att man klarade det?

– Ja men precis och att man slipper kvala. Fotboll är roligt, men jag hade nog inte varit jätteglad om vi hade missat förstaplatsen och behövt kvala nu.

Vad tror du gjorde att ni spelat så bra hela året?

– Det är nog en blandning av att vi har en bra sammanhållning och att vi har en bred trupp. Kollar man på vilka som startade första matchen jämfört med nu i slutet så har det varit många spelare in och ut med tanke på att det har varit en hög konkurrens. Spelare som har spelat, men blivit bänkade har accepterat det på ett bra sätt och utan att sammanhållningen i laget har drabbats. Det är klart alla vill spela, men man har alltid stöttat de som spelat och sen när man kommit in så har man gjort ett bra jobb och vi har haft många matcher där det är spelare som kommit från bänken som avgjort dem.

Vad betyder det att ni vann serien?

– Det betyder jättemycket. Det har ju varit en målsättning från klubben i alla fall sedan jag kom hit. Att vinna serien betyder jättemycket, avslutar Dylan Kosik Sulaiman.

De senaste inläggen: