Eartha Cumings klar för FC Rosengård

FC Rosengård har skrivit kontrakt på två år med den skotska landslagsmålvakten Eartha Cumings som ansluter från Liverpool.

24-åriga Eartha Cumings kommer närmast från en säsong i Women’s Super League där hon spelat för Liverpool och även varit utlånad till Everton. Dessförinnan hade hon flera starka säsonger i Charlton där hon bland annat blev utsedd till årets spelare. A-landslagsdebuten kom i februari förra året och innan dess har hon även spelat för Skottlands ungdomslandslag.

– Jag är väldigt glad över att ansluta till FC Rosengård. Jag ser verkligen fram emot att få träffa alla och dra i gång höstsäsongen, säger Eartha Cumings.

Tillsammans med Angel Mukasa och Disa Hellwig kommer Cumings göra höstens målvaktstrio komplett. FC Rosengårds sportchef Therese Sjögran har tittat mycket på skotskans spetsegenskaper och ser henne som en viktig förstärkning av truppen.

– Eartha är en explosiv målvakt som både är bra på närspel och stark i luftrummet. Hon kommer komplettera våra två andra målvakter på ett bra sätt, säger Therese Sjögran.

Cumings gör sin första träning med laget under måndagen och kommer bära nummer 1 på ryggen.

De senaste inläggen: