Egzon Sekiraca: ”Vill möta MFF”

Efter månader utan fotboll kom Egzon Sekiraca tillbaka till FC Rosengård i hopp om att få mer speltid. Han blev spelklar för klubben för endast någon vecka sedan och sedan dess har han hunnit spela tre matcher på bara sju dagar.
– Det har varit fysiskt krävande men mentalt oerhört skönt att få spela fotboll igen eftersom jag har varit borta från spel en längre period, säger mittfältaren.
Du fick jobba hårt på mittfältet under matchen, hur var det?
– Det var en sådan match. Landskrona är ju bollskickliga, speciellt centralt. Men det gäller att bara hitta rätt där och spela smart. Det är en sådan match där kriga gäller i första hand.
Sekiraca hyllar kollektivet och viljan att kriga för varandra.
– En fantastisk laginsats. Jag har märkt att när vi möter bra lag från högre divisioner så höjer vi oss alla ett snäpp. Det gör att vi kämpar för varandra och det är jätteviktigt. Vi kan inte bara spela för oss själva utan när vi gör en bra laginsats blir det oftast bra för oss. Då känns det att alla vill detta, alla vill vinna, alla vill kriga. Och då blir det ett sådant här resultat som det blev idag, säger han.
Hur viktigt är det att få de här tävlingsmatcherna istället för vanliga träningsmatcher under vintern?
– Nu kan man längta till försäsongen, är min första tanke. Nej men, det är viktigt. Man förbereder sig på ett helt annat sätt. Det brukar vara att man har tagit det lugnt under semestern så det tar kanske längre tid att komma igång. Men nu är det tävlingsmatcher direkt och det gör att man kommer in med en helt annan inställning.
Vad säger du om att få spela gruppspelet?
– Det är klart att det blir roligt. Att ett Division 2-lag ska ut och spela mot Allsvenskan- och Superettanlag… det är klart att det alltid är roligt att möta bra lag, speciellt lag som är i högre divisioner än tvåan. Så nej, det ska bli roligt.
Mittfältaren med ett förflutet i Malmö FF tvekar inte när han får frågan om han har något önskemotstånd i gruppspelet.
– MFF, såklart. Man är ju från Malmö och man vill ju möta MFF. Det är också Sveriges bästa lag så det är klart att det hade varit roligt att spela mot Malmö på Stadion, säger Egzon Sekiraca.