Emilia Larsson klar för tre år i FC Rosengård

Mittfältaren Emilia Larsson har skrivit ett kontrakt med FC Rosengård som sträcker sig 2025 ut. 24-åringen kommer senast från Hammarby IF och har meriter från både ungdoms- och U23-landslag. 

Larsson har varit en framstående spelare i Hammarby med endast en missad match och 13 gjorda mål de senaste två säsongerna. En av hennes fullträffar blev dessutom utsedd till årets mål på Sportbladets gala 2022 och föregående säsong prisades hon som årets genombrott. Hennes moderklubb är IK Östria Lambohov och hon har även spelat i Linköping FC och IFK Norrköping. Nu väntar tre år i på Malmö IP med mesta mästarna FC Rosengård.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att ansluta till en förening som FC Rosengård. Det har varit väldigt fina år i Hammarby, som utvecklat mig som både människa och spelare, men nu känns det rätt att bli en del av FC Rosengårds fortsatta satsning att vara Sveriges bästa lag och tävla mot de bästa lagen i Europa, säger Emilia Larsson.

Sportchef Therese Sjögran har haft ögonen på Larsson sedan en tid tillbaka och är nu glad över att kunna presentera henne som ett av nyförvärven inför 2023.

– Emilia är en spelare vi följt under lång tid som har många spännande kvaliteter. Hon har en stor arbetskapacitet och kan slå sin motspelare i både offensiven och defensiven. Emilia kommer tillföra speed och teknisk skicklighet, och det ska bli väldigt spännande att se hur hon sätter sin prägel på vår trupp, säger Therese Sjögran.

Larsson kommer spela med nummer 9 på ryggen och ansluter i samband med uppstarten 25:e januari.

De senaste inläggen: