Emma Berglund förlänger

Den rutinerade mittbacken Emma Berglund förlänger sitt kontrakt med FC Rosengård till och med 2024. Den numera sjufaldiga svenska mästaren är hungrig efter mer och har en solklar målsättning med kommande år – fler guld!

Emma Berglund är fostrad i Umeå IK och det var också där hon nådde sina första stora framgångar. Hon kom till FC Rosengård första gången 2015 och tog direkt ett SM-guld med klubben. 2017 lämnade hon för franska PSG och gjorde sedan ett år i Göteborg innan hon vände tillbaka till Malmö och FC Rosengård. De två senaste åren har Berglund varit högst delaktig i de dubbla SM-gulden, cupguldet och Europaspelet. Kvartsfinal i Champions League våren 2021 och nu det pågående gruppspelet i samma turnering.

– Berglund är otroligt viktig för oss, en sann kulturbärare som kan få med sig hela laget och bidra till att vi blir starka kollektivt. Hon presterar alltid på en hög och jämn nivå och vi är väldigt glada att få ha henne kvar hos oss ett tag till, säger sportchef Therese Sjögran.

Den vice lagkaptenen har fått bära bindeln så gott som alla matcher under hösten i Caroline Segers frånvaro och har verkligen visat prov på sina ledaregenskaper. Nu vill hon fortsätta bygga vidare med sitt lag och siktar på fler framgångar tillsammans.

– Det finns ingen annan klubb jag hellre skulle spela i än FC Rosengård. Jag trivs jättebra i både staden och klubben. Det har jag alltid gjort och det känns verkligen som hemma för mig. Jag vill fortsätta prestera på en hög nivå och det är viktigt för mig att känna att kroppen fortsätter svara. Det har den gjort i år och det är jag väldigt tacksam för. Förhoppningsvis kan jag vara med och hjälpa laget till nya titlar och framgångar, säger Emma Berglund.

De senaste inläggen: