En arbetsseger för FCR

FCR vann sin andra träningsmatch i Turkiet (uppdaterad)

Innan matchen så pratades det en del om motståndets kvalite och att dom är ett stabilt topplag i den norska 2 divisionen och med matchen mot Lund i färskt minne (tyvärr) så kunde man på förhand ana att det inte skulle bli lätt. Åsene startade matchen i ett högt tempo och FCR fick mest koncentrera sig på försvar och man spelade säkert vilket gjorde att de chanser Åsene fick kändes inte som att de var så farliga. Men dom hade mycket boll och försökte ta sig igenom Rosengårds backlinje med inlägg och väggspel men där tog det stopp, var det inte FCR’s backlinje och mittfält så var det målvakten som avstyrde hoten.

Efter norrmännens inledande anstormning så började Rosengård sakta jobba sig in i matchen och i slutet av halvleken så var det mycket spel runt mittcirkeln.

När domaren blåste igång andra halvan så hade Agim gjort ett par byten och finslipat taktiken vilket märktes direkt. Man skruvade upp tempot och man sprang, slet och krigade över hela planen. Periodvis så fick inte norrmännen röra bollen men dom försvarade sig bra så många anfall fastnade i den norska backlinjen men då Agim ständigt tjatat om att killarna ska ha tålamod och fortsätta jobba så fortsatte Rosengård att mala på. Med det trycket man hade så fick man också utdelning i form av hörnor och frisparkar och det var just efter en hörna som bollen nickades iväg och Sadat kunde skjuta in 0-1 med ungefär 25 minuter kvar av matchen. De sista 20 försökte Åsene att trycka på men man fastnade i FCR’s försvar och med snabba omställningar så vågade inte norrmännen anfalla med många spelare. Matchen slutade 0-1 til FC Rosengård och även om jag kanske är lite jävig så var resultatet helt rättvist och som jag ser det så gjorde man sin bästa match hittills i år. Det var fart, snabbt enkelt passningsspel och man försvarade sig med en så hög press att motståndarna inte fick chansen att bygga upp ett ordentligt anfallsspel.

Efter matchen så kom det en kommentar var ganska talande och beskriver matchbilden rätt bra. När Åsenes spelare satt och pustade ut så sa en i FCR att ”dom visste inte vad som hände” och syftade på Åsene.    

Text & Bild: Stephan Lindstrand