En kvartett lämnar FC Rosengård

Det har blivit dags att summera säsongen 2018. Vi vann Svenska Cupen efter en bra finalmatch mot Linköping och efter en spännande avslutningsmatch borta mot Kopparbergs/Göteborg kunde vi konstatera att vi hamnade på 3:e plats i serien. Några dagar senare var även vår saga i årets Champions League slut, efter att spelat 0-0 borta mot Slavia Prag.
Vi har utvärderat vad vi måste jobba med kommande säsonger för att kunna behålla vår position som toppklubb i Sverige och Europa. Utvecklingen inom damfotbollen går i rasande fart och FC Rosengård står inför stora utmaningar för att inte halka efter.
Några förändringar görs nu i spelartruppen:
– Hanna Folkesson, vår slitstarke mittfältare som kom till oss inför säsongen 2017, lämnar FCR och kommer att spela för Djurgården säsongen 2019.
– Josephine Frigge kom in 2018 som målvaktsersättare. Det har varit hård konkurrens mellan stolparna, så Frigge kommer också att söka sig till en ny klubb.
– Celia Jiménez Delgado kom till klubben som förstärkning inför hösten på ett korttidskontrakt. Hon lämnade FCR direkt efter sista matchen mot Slavia Prag, för att återvända till Seattle Sounders.
– Ida Lyberg har lämnat FCR för Borgeby. Ida gjorde några bra matcher i A-laget under 2017, men har i år på grund av skador haft svårt att få starta i A-laget och väljer därför att spela i Borgeby som nyligen tog steget upp i Elitettan.
Stort tack för era insatser för FCR och lycka till framöver!
Erling Nilsson                         Therese Sjögran
Klubbchef                                Sportchef