En poäng i seriepremiären mot Piteå

Så var det äntligen dags för seriepremiär och en mycket efterlängtad comeback för Caroline Seger! Det såg ut att bli en planenlig seger, men i den 85:e minuten nickade gästande Piteå in ett kvitteringsmål och såg till att poängen delades lika. 

Fredagen den 24:e mars var en kylig kväll men den tappra skara som tagit sig till läktaren klappade igång de regerande mästarna så gott de kunde. FC Rosengård tog tidigt ett grepp om matchen och skapade flera lägen. Mest framträdande i första halvlek var två Olivior – Holdt och Schough – men inga avslut gick i nät. Den sistnämnda Olivia fick också dessvärre utgå med skadekänning i slutet av den första halvleken och ersattes av Emilia Larsson.

Andra halvlek fick en smakstart. Först ett vasst avslut från Bredgaard som målvakten täckte ut via stolpen. På den efterföljande hörnan nickade Arnardóttir in bollen mot främre stolpen och där kunde Kullashi styra in den med pannan. 1–0!

Glädjen tilltog på Malmö IP i den 66:e minuten när Caroline Seger tog klivet ut på planen efter sju månaders skadefrånvaro.

Det såg ut att bli en perfekt seriepremiär, men gästerna från Norrbotten gav sig inte. De utnyttjade en kommunikationsmiss i försvaret på en frispark och nickade in kvitteringen med fem minuter kvar. Resultatet stod sig och poängen blev delad mellan FC Rosengård och Piteå.


Startelva: Polozen – Obaze, Arnardóttir, Berglund (66), Öling – Persson (66), Jansson, Holdt – Schough (37), Kullashi (85), Bredgaard (85)
Inhoppare: Larsson (37), Wik (66), Seger (66), Brown (85), Lundin (85)

Målskyttar:
1–0 Loreta Kullashi (50)
1–1 Hanna Andersson (85)

Publiksiffra: 557

Nästa match: Linköpings FC – FC Rosengård. Fredag 31/3 18.00. TV6/Viaplay.

Caroline Seger i duell med Piteås Hanna Andersson.

De senaste inläggen: