Endast tomten är vaken…

Säsongen har nått sitt slut och alla guldmedaljer befinner sig i alla fall i rätt stad. Det är tid nu för den Svenska fotbollsbjörnen att gå i ide. Snön ligger tyst över taken.

 

Såklart ligger det inte snö på något tak. Det här är Malmö. Det är december.  
Det är grått, trött och blött och konstgräset klafsar under fötterna på några killar som tränar extra vid hörnflaggan. Ligger det något på ett tak nära dig är det troligtvis bara fågelskit.

Men låt er inte luras av den vindilade tystnaden mellan höghusen. FC Rosengård sjuder, kokar inför nästa säsong. Och då pratar jag inte bara om A-laget.Vanligtvis börjar barnen inte spela match förrän de är åtta. I år beslöt sig vår alldeles egna björn på FC Rosengård, tillika hövding över fotbollsskolan, Feymi, att våra sjuåringar också skulle få prova på matchspel så han satte ihop två lag sjuåringar, packade in barn och alla oss andra i bilar och plötsligt var vi i Eslöv. ”Alla Helgons Cup.”

Det gick bra, alla hade roligt. Såklart har ingen fotbollsbjörn gått i ide i Rosengård. Vi tränar som vanligt en bra bit in i december och snart är det ju dags för ”Tomte Cup” där vi kommer ställa upp med flera lag. Bland annat två lag sjuåringar från fotbollsskolan. Jag vet redan nu att det kommer gå bra. Och det är först när vi hör Feymi snarka mellan taken som vi vet att tomten är vaken.

 

{gallery slider=boxplus.carousel}/allahelgon2013{/gallery}