Erling analyserar: Alingsås – FCR

Inför några hundra åskådare, i strålande solsken på Gerdskenvallen, tog FC Rosengård en ny 3-0-seger i Svenska Cupens gruppspel. Vi måste vara ärliga och erkänna att spelet inte fungerade till fullo denna match heller och att vi inte bjöd på något guldspel. Utan att spela bra ledde Rosengård ändå i halvtid efter ett mål av Mimmi Larsson. I andra halvlek tog Rosengård över spelet mer och mer, men det kom att dröja till den 75:e och 79:e matchminuten innan Loreta Kullashi och Olivia Schough kunde fastställa slutresultatet till 0-3.

Alingsås är ett bra lag som är organiserade i sitt försvarsspel och de spelade en tuff och aggressiv fotboll. Fotboll är till viss del en kampsport och det innebär många dueller, men tyvärr fick vi än en gång en spelare skadad i en slarvig närkamp. Gudrun Arnardóttir fick utgå tidigt i matchen och ersättas av Athinna P. Lundgren.

Vi har nu mött Växjö och Alingsås, två lag som kommer tillhöra övre halvan i Elitettan. Jag kan konstatera att topplagen där har höjt sig kvalitetsmässigt genom bra utbildade tränare och även med ökad träningsdos. Det är inte längre så enkelt att spela ut lagen från Elitettan som det var för några år sedan och på sikt är detta en bra utveckling för damfotbollen.

Ska vi då vara oroliga för att spelet just nu inte flyter på för FC Rosengård?

Vi som har varit med under några år vet att minnet inom fotbollen är kort. Med det menar jag att man snabbt glömmer bort alla dåliga halvlekar och matcher som vi gjorde under guldåret 2021. Även under de åren när vi hade internationella stjärnspelare i laget underpresterade vi i många matcher, så fungerar fotboll. Vi som sitter på läktaren har dock en förmåga att bara komma ihåg och prata om kanonmatcherna då spelet flöt och målen rullade in. Det är det som är det härliga med fotbollen.

Därför är jag inte orolig över att vårt spel inte fungerar fullt ut. Det kommer helt säkert matcher framöver då vi gör några snygga mål och bjuder vår publik på propagandafotboll, för så bra är laget även i år. Om vi sedan ska vara favoriter till att vinna OBOS Damallsvenskan överlåter jag till andra att bedöma. Kanske får vi redan på lördag en värdemätare var vi står när Linköpings FC kommer till Malmö IP för en direkt avgörande match om vilket lag som ska spela semifinal i Cupen.

Nu hoppas jag att alla i Malmö som älskar fotboll kommer till Malmö IP på lördag avspark kl 13:30. Det blir en spännande match, det lovar jag!

De senaste inläggen: