Erling analyserar: Alingsås – FCR

Det blev en storvinst för FC Rosengård i Svenska Cupens andra gruppspelsmatch. Skillnaden mellan Damallsvenskan och Elitettan blev tydlig i fredagens match när FC Rosengård krossade Alingsås med 7-0.
Födelsedagsbarnet Caroline Seger inledde målskyttet när hon redan efter en minut nickade in 1-0 på en hörna och någon minut senare var det Olivia Schough som på ett fint inlägg nickade in 2-0.
Jelena Čanković gjorde 3-0 och i andra halvlek utökade Fiona Brown till 4-0, Glódís Perla Viggósdóttir 5-0, Čanković blev tvåmålsskytt genom att sätta en straff som gav oss 6-0 och sedan fastställde Mimmi Larsson slutresultatet till 7-0 i slutminuterna.
När Rosengård fick en straff i andra halvlek visade det sig att det inte fanns någon straffpunkt utmärkt på planen. Det blev en dråplig situation när domaren stegade ut ett avstånd varifrån straffen skulle läggas och alla närvarande kunde se att hennes steg var små och att bollens placering var långt ifrån de 11 meter som reglerna föreskriver. Märkligt att det inte fanns en straffpunkt på en i övrigt fin konstgräsplan.
Rosengård visade med en proffsig inställning att man tog matchen som en bra förberedelse inför nästa veckas kvartsfinal i Champions League. De jobbade igenom alla situationer och tillät inte Alingsås att skapa någon målchans, så Angel Mukasa som vaktade målet blev aldrig riktigt satt på prov. Med ett överlägset bollinnehav kanske Rosengård borde gjort några fler mål, men Alingsås gav aldrig upp, utan kämpade hela matchen för att hålla förlustsiffrorna nere. Nu väntar en gruppfinal på Malmö IP den 27 mars då Kristianstad DFF kommer på besök.
Men först så ska resan gå till München för ett tufft möte med ett av Europas bästa klubblag. Det blir en utmaning, men det är denna typ av matcher som man måste älska att spela och se möjligheterna i. Tror jag att vi har någon chans att störa Bayern München i två matcher? Visst vimlar våra motståndare av landslagsspelare och har visat kanonform, men alla matcher ska spelas och jag är övertygad att vi har större chans än vad alla fotbollsexperter tror.