Erling analyserar: Bayern München – FCR

FC Rosengård straffades hårt för sina misstag mot FC Bayern München. Vi bjöd hemmalaget på tre enkla misstag, och mot ett topplag i Europa så har man inte råd att göra sådana bjudningar om man vill gå vidare till semifinal.
Slutresultatet 3-0 speglar dock inte matchbilden. Även om Bayern är ett av Europas bästa lag så stod vi upp och gjorde en riktigt bra match. Brukar inte hinna läsa olika kommentarer i medier, men satt på flygplatsen och skummade igenom vad som skrevs om matchen. Blev väldigt förvånad att så många var så kritiska till vår insats. Jag undrar om vi sett samma match, för slutresultatet 3-0 speglade inte hur jag ser på de 90 minuter vi spelade.
Tycker också att det är märkligt att man så snabbt dömer ut svenska klubblags möjlighet att hävda sig i Champions League under kommande år. Resonemanget verkar grundas i hur det ser ut på herrsidan, men man kan inte göra den jämförelsen eftersom strukturen inom damfotbollen ser så annorlunda ut. Ett exempel är att antalet spelare som finns tillgängliga på spelarmarknaden är väldigt begränsat. Svensk fotboll har fortfarande fördelar med hur klubbverksamheten ser ut och även en stark ungdomsorganisation.
Eftersom vi bara har spelat första halvlek i vår kvartsfinal mot Bayern München så tänker jag återkomma med en mer ingående analys när matchen den 1:a april är spelad.
Nu gäller det att ladda om till matchen på lördag kl 15.00 när vi möter Kristianstads DFF i årets upplaga i Svenska Cupen. Måste tyvärr påminna om att KDFF gick segrande ur senaste mötet på Malmö IP, så gästerna kommer till Malmö med ett stort självförtroende. Men vi behöver en vinst med oss in i nästa vecka och kan dessutom ta oss till semifinal i Svenska Cupen vid vinst eller lika. Det tror jag är tändvätska nog för oss.
Signerat,
Erling Nilsson