Erling analyserar: BP – FCR

I årets sista match i OBOS Damallsvenskan fick lagkaptenerna Caroline Seger och Emma Berglund äntligen lyfta SM-pokalen tillsammans med laget. Svenska mästarna gick också segrande ur den avslutande matchen mot BP.

Det blev en avslagen match borta mot Brommapojkarna på Grimsta IP, som Rosengård vann komfortabelt med 3–0. I och med detta slutade man sju poäng före tvåan i tabellen. Målen kom sent i matchen genom Mimmi Larsson, Athinna Persson Lundgren och Mia Persson. Ett extra grattis till Athinna som gjorde sitt första allsvenska mål!

Matchbilden blev som väntat, och även om tränare Renee Slegers valde att göra lite förändringar i startelvan så var spelövertaget stort från svenska mästarna. Det var endast genom en massa superräddningar från hemmalagets målvakt som vinstsiffrorna för Rosengård inte sprang i väg. Jag tycker att det visar varför FC Rosengård vinner OBOS Damallsvenskan på ett övertygande sätt när man, även i en match som inte betyder något, kan hålla fokus och göra en stabil match. Det visar respekt för publiken som till stor del var Rosengårdssupportrar som gjort sig besväret att resa till Stockholm för att vara med om den härliga upplevelsen när deras favoritlag än en gång tar emot SM-pokalen.

Det är en fantastisk känsla att ha fått vara med om ännu ett SM-guld! Årets vinst var den tredje på fyra år. Det är verkligen är en stark prestation i den hårdnande konkurrensen från lag som satsar. Det har varit ett speciellt fotbollsår, det mest framgångsrika året jag varit med om under mina många år i klubben, där vi vunnit både Svenska Cupen och OBOS Damallsvenskan och samtidigt kommit till gruppspel i Champions League.

Som ofta är det några få personer som syns i olika medier när man firar framgångar, men jag som jobbar nära laget vet hur många personer som har bidragit till årets segrar. Personer som dagligen gör ett proffsigt jobb och som ska känna stolthet över att de är delaktiga i att vi nu varje dag kan se två pokaler pryda sin plats på vårt kansli.

Men vår säsong är ju inte slut än. Vi har några tuffa matcher kvar i Champions League, matcher som vi ser fram emot att spela för att kunna göra en utvärdering om vad vi måste ta med oss till nästa år för att behålla vår ledande position i svensk fotboll. För en sak kan jag garantera och det är att många lag kommer att ha som mål 2023 att göra det svårt för FC Rosengård att springa hem ännu en serieseger.

Jag kommer att återkomma längre fram med mina tankar om fotbollsåret 2022 och även om hur jag ser på nästa spännande år.

De senaste inläggen: