Erling analyserar:

Bröndby IF – FC Rosengård

Förlust i årets första träningsmatch med 5-2. Inför matchen mot S.L. Benfica på torsdag, valde Rosengård att åka över till Köpenhamn och möte Bröndby IF i en träningsmatch.

Vädrets gudar bjöd inte på något roligt väder, men i regn och blåst gjorde Rosengård en väldigt bra första halvlek och gick till pausvila med ledningen 2-1. Målen stod Guðrun Arnardóttir och Olivia Schough för och det verkligen trevligt att se spelet som Rosengård bjöd upp under halvleken.

Det var bestämt före matchen att Rosengård skulle byta ut alla spelare i halvtid, och det gav B-lagets spelare chansen att spela mot ett tufft motstånd och tränarstaben fick möjlighet att kolla vilka spelare som blir aktuella för att träna med A-laget.

Bröndby kunde direkt i andra halvlek göra några enkla mål och vann till slut med 5-2. Orutinen hos våra unga spelare lyste igenom, men det blir en bra erfarenhet för Rosengårds framtidsspelare att möta ett så tufft motstånd.

Många positiva saker tar jag med mig från första halvleken och det känns bra inför de kommande två matcher i Champions League att några av de långtidsskadade spelarna är tillbaka. Jag ser fram emot matchen på torsdag, och även om Benfica är ett bra lag, så är jag övertygad om att vi har stora möjligheter att ta poäng, ja till och med vinna matchen.

Ni som undrar vilka som spelade mot Bröndby, så såg startelvan ut så här. Disa Hellwig, Guðrun Arnardóttir, Halimatu Ayinde, Ria Öling, Emilia Larsson, Emma Jansson, Jessica Wik, Mai Kadowaki, Sofie Bredgaard, Olivia Schough, Bea Sprung,

Vi fick även se inhopp från våra två nyförvärv, Anni Hartikainen och Momoko Tanikawa. Båda visade att de kommer att tillföra mycket i Rosengårds offensiva spel under våren. Tyvärr är de inte spelklara till kommande CL- matcher.

Nu får vi hoppas att vädrets makter är vänliga mot oss till matchen och så ses vi på Malmö IP kl 18.45, när vi drar igång tävlingssäsongen 2024.

De senaste inläggen: