Erling analyserar: Djurgården – FCR

Ni vet säkert redan att Rosengård vann enkelt mot Djurgården och segersiffrorna 2-5, speglar det övertag som Rosengård hade i matchen, men lite smolk i glädjebägaren var att vi onödigt släppte in två mål. Den stora påsksmällen var dock Mia Persson som gjorde hela tre mål och en assist under matchen!

Vi har spelat två bortamatcher på gräsplaner som lämnar mycket att önska, men jag måste ge ansvariga på Stockholms Stadion kredit för att man bjöd på en grön gräsmatta, lite ojämn, men en gräsplan i mycket bättre skick än den som vi spelade på när vi mötte Vittsjö i förra matchen. Rosengård kom till matchen med endast ett träningspass tillsammans efter att de flesta spelare varit i väg på landslagsuppdrag, och våra två spelare från Australien kom direkt till matchen från flyget.

FC Rosengård startade ändå som vanligt med sitt offensiva spel och tog direkt kommandot över matchen. Med sitt säkra passningsspel skapade man en massa hörnor och hade även ett skott i ribban från Mia Persson. Vi trodde alla att Emma Berglund nickade in 0-1 i mitten av den första halvleken, men domaren ansåg att bollen var inte över mållinjen. Tyvärr visar reprisen att det är mål, och extra tråkigt för Emma att inte målet blev godkänt eftersom hon senast gjorde mål i OBOS Damallsvenskan 2016.

Djurgården skapade en riktigt farlig chans och Angel Mukasa som vaktade målet hade turen på sin sida när hon med foten tippade bollen i stolpen och fick tillbaka den i famnen. Ett ledningsmål för Djurgården där hade säkert skapat en annan matchbild, men jag tror ändå att Rosengård hade klarat av att vinna. När matchklockan tickade mot halvtidsvila fick äntligen Rosengård utdelning på sitt övertag och Mia Persson kunde göra 0-1 efter ett mönsteranfall.

FC Rosengård gjorde ett byte i halvtid och in kom nyförvärvet Sofie Bredgaard och hon visade direkt att hon vill vara med och kämpa om en startplats. Här har sportchef Sjögran än en gång visat fin fingertoppskänsla och värvat en spelare som Rosengårdspubliken kommer att älska.

Vi satt alla och väntade på att gästernas övertag skulle resultera i mål och nog skulle de komma. Först gjorde Mia Persson 0-2 på ett perfekt inlägg från Olivia Schough och minuten efter kunde Loreta Kullashi snyggt rulla in 0-3 efter en fin framspelning av Stefanie Sanders. Det blev lite spänning när hemmalaget fick en gratischans och kunde reducera till 1-3, men då klev Sofie Bredgaard fram och med en elegant nick gjorde 1-4 och punkterade matchen. Mia Persson nöjde sig dock inte utan på tilläggstid gjorde hon 1-5 med ett kanonskott som gick ribba in och fullbordade sitt hattrick.

Tyvärr slumrade Rosengård till och i slutsekunden fick Djurgården en chans att snygga till siffrorna till 2-5. Även om man kan vara lite besviken på att man släppte in två onödiga mål så var det en härlig seger och det kändes skönt att åka från Stockholm med tre poäng.

Att Mia Persson gör mål är ju inget ovanligt, men i matchen mot Djurgården gör hon tre mål och får priset som matchens lirare. Det hör väl inte till vanligheten att hon gör hattrick, men det får hon gärna göra om. Hon blev kvällens stora stjärna och prisades som matchens lirare. Mia överglänste till och med lagkapten Caroline Seger som i vanlig ordning gör en bra insats och inte visade några trötthetstecken efter att spelat landskamp i veckan. Seger njuter verkligen att spela fotboll det syns tydligt.

Emma Berglund gör en helgjuten insats som mittback, och det kändes säkert tråkigt för henne att inte domaren såg att nicken var klart över linjen, då hon hade kunnat lägga ett mål till sitt CV.

Kunde vi som satt på läktaren se något spel som räcker för att Rosengård ska vinna SM-guld i år? Med många nya spelare och med många skador så måste jag lyfta på hatten för vårt tränarteam som skapat en trygghet i Rosengård som gör att även när inte allt fungerar så skapar man målchanser och spelarna ser väldigt trygga ut i sina roller.

Jag lämnade Stockholms Stadion med en härlig känsla och jag är säker på att vi som håller på Rosengård kan se fram emot en spännande men rolig vår och redan på onsdag hoppas jag att vi ses på Malmö IP, då AIK gäster fotbollsstaden Malmö.

De senaste inläggen: