Erling analyserar: Djurgården – FCR

Efter två dåliga matcher i inledningen av årets serie åkte vi till Stockholm för att möta Djurgården och mina förhoppningar var stora att det skulle bli vinst och tre poäng. Men tyvärr blev det ett nytt bottennapp. Efter att vi gjort en stabil första halvlek gjorde Djurgården 1–0 tidigt i andra halvlek och tyvärr föll Rosengård ihop som ett korthus. Det som presterades sista delen av matchen var inte det spel som vi förväntade oss. Om jag måste dela ut poäng på skalan 1–10 så hamnar vi åter på en 3:a. 

Vi som dagligen jobbar med klubben och laget har aldrig varit med om att inleda seriespelet med att endast ha en poäng efter tre spelade matcher. Ingen spelare har kommit upp i den nivå man förväntar sig av regerande svenska mästarna. Självklart gör vi våra analyser om vad som inte fungerat under vårens tränings och tävlingsmatcher och jobbar internt för att ändra på detta. 

Som matchen till slut blev så vann Djurgården helt rättvist och de har verkligen överraskat genom att besegra Häcken i första omgången och nu även sätta Rosengård på plats. 

Fotboll är ett komplext spel i all sin enkelhet, och två plus två blir inte alltid fyra när man jobbar med ett fotbollslag. Vi har en bra spelartrupp och jag är helt säker på att vi snart är tillbaka på vinnarspåret. Förhoppningsvis redan på fredag när Vittsjö kommer till Malmö IP. Ett lag som är välorganiserat och jobbar hårt, så här måste vi verkligen lyfta oss och visa varför vi är i FC Rosengård om vi ska ta en efterlängtad trepoängare. 

Helgens övriga matcher bjöd inte på några överraskningar. Hammarby har gjort bra värvningar inför säsongen och fått en bra start med tre vinster, de imponerar med sin offensiva fotboll. Även Kristianstad gjorde en toppenmatch borta mot Örebro, där Evelyne Viens gjorde tre mål och visade att hon tänker bli årets skyttedrottning. 

De senaste inläggen: