Erling analyserar: Djurgården – FCR

Under resan upp till Stockholm och sista omgången i årets OBOS Damallsvenskan så kom jag att tänka på titeln på Eugene O’Neills drama – en lång dags färd mot natt.

Vi bestämde att ändra på våra rutiner när vi skulle spela mot Djurgården och flög upp tidigt på lördagsmorgonen och sedan ta bussen tillbaka till Malmö direkt efter matchen. Det gjorde att vi rullade in på Malmö IP en stund efter midnatt, så visst blev det en lång dags färd mot natt.

Flygresan i arla morgonstund gick bra och det var ett taggat lag som kom till Stockholms Stadion för att visa storstadspubliken att man är Sveriges bästa lag. Rosengård tog direkt kommandot och genom mål från Olivia Schough och Mimmi Larsson kunde man gå till halvtidsvila med en tvåmålsledning, en ledning som borde varit något mål större.

Andra halvlek blev lite avslagen. Djurgården kunde inte kunde skapa några farligheter som oroade Angel Mukasa i Rosengårdsmålet och hon lyckades än en gång hålla nollan. Bäst på plan var Mia Persson som verkligen har utvecklats under sin tid i SK Slavia Prag och det blir intressant att följa hennes framfart kommande säsong.

Matchen slutade 0-2 och det innebär att FC Rosengård befäste sin serieseger med 10 poängs marginal. Totalt har man samlat ihop totalt 57 poäng genom 18 vinster, 3 oavgjorda och endast en förlust. Man har gjort mest mål och släppt in minst mål i serien, och målskillnaden 54-10 är verkligen imponerande. Att endast släppa in 10 mål på 22 matcher är enormt bra och det har lagt grunden till årets serieseger.

Rosengårds överlägsenhet visar att Häcken hamnar hela 10 poäng efter och KDFF, som lyckades kämpa sig till den eftertraktade tredjeplatsen på målskillnad, är 22 poäng efter.

Lagkapten Caroline Seger fick äntligen äran att lyfta Kronprinsessan Victorias pokal och det var med stor glädje och stolthet som vi vid hemkomsten till Malmö kunde ställa pokalen på sin plats, där vi tycker att den alltid hör hemma.

Ni tänker jag fira några dagar och njuta av ännu ett SM-guld, innan arbetet börjar inför ett spännande fotbollsår 2022. Det som stundar är ett EM-slutspel i England under sommaren och den stora utmaningen för Rosengård blir att försvara årets serieseger – det har inget lag lyckats med de senaste åren. Det största målet måste vara att lyckas ta oss in i gruppspelet när Champions League drar i gång i september. Vi får hoppas att lyckan är med oss i lottningen för vi måste inse att det blir tuffare och tuffare motstånd när fotbollen utvecklas i rasande fart bland alla klubbar.

Eftersom vårt division 1-lag vann sin sista match mot Laholm med 8-1 och vårt F-19 lag besegrade Örebro med 2-1 i bronsmatchen i årets slutspel, så ser ju framtiden bra ut för FC Rosengård.

Om tiden tillåter kanske jag återkommer med en djupare analys om fotbollsåret 2021.

De senaste inläggen: