Erlin analyserar:

FC Rosengård – FC Barcelona

Ganska lätt att analysera matchen FC Rosengård mot världens bästa damlag FC Barcelona som slutade med klar vinst för gästerna med 0–6. Över 4 100 personer kunde konstatera att gästerna FC Barcelona levde upp till sitt rykte och bjöd på en härlig fotbollsuppvisning som värmde i den bistra kvällskylan på Malmö IP.

Det var skillnad, man kan väl säga klasskillnad under båda halvlekarna. Visst stack Rosengård upp i några pigga omställningar och Hanna Andersson hade det bästa avslutet, som tyvärr tog i ribban, men i övrigt kontrollerade Barcelona matchen. Deras passningsspel, beslut, första tillslag, ja allt var härligt att se för alla som älskar fin fotboll. Ni som följer mig vet att jag alltid tror på vinst, men inför matchen så tippade jag på förlust, så mitt tips gick in. Naturligtvis tråkigt, men ibland måste man inse verkligheten och med 9 spelare på skadelistan så var jag säker på att det skulle bli en tuff kväll för hemmalaget.

Men Rosengård stod upp och följde matchplanen, men mot ett så bra motstånd måste man vara fokuserad hela matchen och tyvärr blev några spelare passiva i slutet av båda halvlekarna.

Nu väntar returmatchen redan nästa vecka nere i Barcelona, och vi som var med förra året minns att vi även då blev utspelade och förlorade med 6-0, men ändå åker jag ner till Spanien och har med mig en bra känsla och hoppas att vi har lärt oss något av matchen på Malmö IP och bättre tar vara på de omställningslägen som vi säkert kommer att få.

Avslutningsvis vill jag tacka alla frivilliga personer som ställde upp och gjorde ett kanonjobb, så att FC Rosengård kunde bjuda sin publik på en minnesrik och fantastisk fotbollskväll.

De senaste inläggen: