Erling analyserar:

FC Rosengård vs SL Benfica

Malmö bjöd på en strålande sol under hela torsdagen, så våra gäster från SL Benfica från Portugal, var säkert glada att slippa busvädret som varit i Skåne senaste veckorna. Den trogna hemmapublik såg fram emot att äntligen skulle FC Rosengård bärga en seger i Champions League, efter ännu ett tufft gruppspel utan att lyckas ta någon poäng.

Själv var jag säker på att vi skulle vinna med 2-1, och ni vet att jag brukar tippa rätt för det mesta, i varje fall nästan varje gång.  Därför kändes det bra att Rosengård kunde gå till halvtidsvila med en säker ledning 1-0 efter ett underbart mål av Olivia Schough som på sitt patenterade vis skruvade in bollen i målvaktens vänstra kryss, helt otagbart. Publiken måste ha varit nöjda med hur Rosengård spelade under första 45 minuterna. Benficas tränare var inte nådig i sin kritik mot spelarna vilket kunde höras under hela första halvleken, så jag undrar vad hon sa till spelarna i omklädningsrummet under halvtidspausen.

Benfica kom ut som ett helt nytt lag och med lite tur kunde man reducera och även ta ledningen med 1-2. Men även om det var tufft att hamna i underläge efter att gjort en bra halvlek, så kunde publiken se ett Rosengård som påminde mycket om det lag som vann SM Guld 2021 och 2022. Ett lag som spelade med ett bra passningsspel, stort självförtroende och vann närkamperna. Det var en härlig känsla att känna igen Rosengård och vad som alltid varit en del av framgången under alla år. Reduceringen till 2-2 kom också välförtjänt efter ett mönsteranfall där Ria Örling, efter en fin passning från Emilia Larsson, gör en snygg nedtagning och frispelar Mai Kadowaki, som ensam med målvakten snyggt rullar in kvitteringsmålet. Ett lugnt och fint mål som bara en bra målskytt gör när man har ett friläge. Matchen slutar 2-2 och även om jag alltid är färgad när jag bedömer Rosengårds matcher, så tycke jag att hemmalaget borde vunnit matchen och var det bättre laget.

Som är det svårt att ge någon spelare beröm, när laget gör en så bra match. Ändå måste jag lyfta vår unga talang Bea Sprung som gör sin bästa match i Rosengårdströjan och visade med bravur att hon har kommit tillbaka efter ett skadefyllt 2023. Ria Öling tillhörde också en spelare som stack ut och med sitt enorma slit som tvåvägsspelare visar vad det är som gäller när man spelar i Rosengård.

På läktaren satt förbundskaptenen Peter Gerhardsson och kunde glädje sig åt att Olivia Schough inte bara genom sitt fina mål, utan för en toppinsats, som gav Peter något att fundera på inför nästa landslagsuttagning.

Nu gäller att ladda om till nästa veckas avslutning i Champions Leagues gruppspel, då vi flyger till Frankfurt för match. Det blir säkert en tuff och svår match, som alltid mot tyska lag, men jag är optimist och räknar med att vi minst ska fixa ett oavgjort resultat med oss tillbaka till Malmö.

Sedan tar vi några dagars ledigt för att sedan starta om inför ett nytt spännande fotbollsår som börjar med spel i Svenska Cupen och en match borta mot Linköping. En match som jag verkligen ser fram emot.

De senaste inläggen: