Erling analyserar: FCR – AIK

Efter den tunga förlusten i tisdags mot Hoffenheim i Champions League gällde det att ladda om när AIK kom till Malmö IP. Rosengård hittade tillbaka till segerspåret, men det blev ingen sprakande fotbollsunderhållning då det förekom en del slarv och felpassningar. Det var tydligt att besvikelsen från förlustmatchen i Champions League satt både i huvud och i benen. Första halvlek slutade mållös och även om hemmalaget skapade några vassa chanser så var AIK bättre förberedda än vid mötet på Skytteholm, då Rosengård vann med 0-7. Enligt deras tränare har AIK jobbat på sitt försvarsspel under sommaren och det såg bra ut, så AIK kommer säkert att knipa många poäng i resterande omgångar.

Även om Rosengård skapade några bra målchanser så var halvtidsresultatet 0-0. Publiken var nog besviken eftersom man räknat med en enkel seger för hemmalaget, med tanke på gästernas placering i botten av serien. I andra halvlek tog lagkapten Caroline Seger tag i taktpinnen och med ett högre bolltempo, och bättre löpningar utan boll, fick AIK svårare och svårare att försvara sig. Det blev OBOS Damallsvenskans bästa spelare, Jelena Čanković, som gjorde första målet när hon elegant skruvade in bollen i målvaktens högra kryss. Sedan kunde Gudrún Arnardóttir göra 2-0 med en distinkt nick efter en väl slagen hörna. Strax därefter spelade Stefanie Sanders fram Olivia Schough som kom fri med målvakten och snyggt rullade in slutresultatet 3-0.

Jag måste vara ärlig och säga att jag inte alls var nöjd med vårt spel och var ganska frustrerad på hur vi spelade. Nu när jag haft tid att se om matchen måste jag dock tillstå att vi gör en bättre match än vad min känsla var när slutsignalen gick. Vi dominerade matchen och skapade många målchanser, och i andra halvlek visade vi verkligen varför vi leder serien efter 15 omgångar och fortfarande är obesegrade. Vi ställer stora krav på vårt lag, detta ska vi göra, men vi måste kanske också inse att det är tufft att vecka efter vecka prestera toppfotboll och att det tar några matcher innan alla nya spelare är inne i vårt sätt att spela.

Nu gäller det att ladda om till onsdagens returmatch nere i Hoffenheim och naturligtvis blir det tufft att starta i underläge, 0-3, mot ett så bra lag. Men om vi spelar på topp kan vi vända detta och kunde de göra tre mål mot oss i första matchen, mål som vi faktiskt bjöd på, så kan vi göra tre mål på onsdag och ta matchen till förlängning. Det var ju inte så att de skapade många målchanser på IP, utan hade maximal utdelning på de lägen som dök upp.

Fotbollsintresserade minns säkert när Liverpool låg under med 3-0 mot Milan i finalen av Champions League 2005. I andra halvlek vände Liverpool och vann till slut finalen. Vi är ett riktigt bra lag, så är det något lag som kan klara av att vända detta, så är det FC Rosengård.

Jag måste avsluta med att skriva några rader om vårt div 1-lag som under söndagen tog en ny seger när de besegrade Halmstad med 5-1, och fortfarande är obesegrade. Även vårt F19 gjorde en kanonmatch då de krossade gästande IFK Kalmar med 8-0. Så återväxten på ungdomssidan är fantastiskt och jag såg många spelare som kommer att spela i vårt A-lag i framtiden.

De senaste inläggen: