Erling analyserar: FCR – Bayern München

Påskhelg i Mölle och solen skiner över denna lilla fantastiska by. Jag har haft tid att samla intrycken från våra två matcher mot Bayern München och jag måste erkänna att det tog mig någon dag att hämta mig från förlusten med 0-1 på Malmö IP. Ni får gärna tycka att jag är naiv eller en drömmare som trodde att vi skulle kunna hota Bayerns stjärnspäckade lag. Bayern som har 21 vinster i rad och gjort 103 mål på dessa matcher. Ett lag som har lyft sig enormt senaste säsongen och som jag tror spelar finalen på Gamla Ullevi den 16 maj. De har landslagsspelare på varje position, men det har även vi, och jag var därför säker på att vi skulle kunna hota dem när de kom till Malmö.
Efter förlusten i Bayern, där deras tre mål var bjudningar från vår sida, var jag övertygad om att vi skulle kunna vinna vår hemmamatch. Nu tänker nog ni som är fotbollsexperter – ”har den gamle mannen tappat förståndet helt?” – men om man inte har drömmar och tror att man kan vinna en fotbollsmatch, varför spela den?
När Bayerns tyska landslagsspelare Lea Schüller efter ett fint anfall nickar in 0-1 efter 22 minuter så kände jag att hoppet om en semifinal var borta, men jag trodde fortfarande på vinst och om vi tittar på bollinnehavet så var det 53 %  för Rosengård mot 47% för Bayern. Ja, jag såg också att Bayern backade hem och spelade på resultatet, men jag tycker att vi gör en mycket bra match och spelarna följde den spelplan som tränarstaben lagt fram. Vi får en mycket bra målchans, och även några halvchanser, men den stora skillnaden mellan Rosengård och Bayern var att de skapade 8-9 målchanser och gjorde totalt 4 mål och vi gjorde dessvärre inga mål…
Vi förlorade mot ett bra lag och det är bara att önska Amanda Ilestedt och Bayern lycka till mot Chelsea i semifinalen. När jag läser att Manchester City, Wolfsburg, PSG eller Lyon och FC Rosengård är klubbarna som inte får fortsätta resan mot finalen, så kan vi konstatera att vi än en gång befäst vår plats i toppen av damfotbollen ute i Europa. Själv känner jag mig stolt över att ha varit med under många år och fått uppleva den fantastiska känslan som är att spela i Champions League. Om hälsan står mig bi, så hoppas jag att få vara med även efter sommaren när UWCL drar igång i en helt ny förpackning och då det kommer att krävas tur i lottning och en bra spelartrupp för att kvala in till det nya gruppspelet. Men att FC Rosengård finns med när Nadine Kessler står på podiet nere i Nyon och lottar fram nästa säsongs Europa-äventyr är en sak som är säker. Att vi finns med i fotbollens finrum är möjligt genom hårt arbete och att alla i FCR-familjen, från spelare till samarbetespartners, tror på vår dröm.
Signerat,
Erling Nilsson