Erling analyserar: FCR – BP

Bea Sprung gjorde premiärmålet och Mimmi Larsson fastställde slutresultatet till 2-0 i årets premiär av OBOS Damallsvenskan. FC Rosengård gjorde det alla förväntade sig och tog tre poäng när nykomlingarna Brommapojkarna gästade Malmö IP.

Solen värmde skönt när domaren blåste i gång matchen och vår trogna publik hade säkert stora förhoppningar att få se många mål och avnjuta en trevlig fotbollskväll. Gästande BP kom dock med stort självförtroende och visade att de inte tänkte bjuda på några enkla mål. Även om FC Rosengård skapade en mängd hörnor, och även ett friläge, dröjde det till den 19:e minuten innan Bea Sprung snyggt bredsidade in 1-0 förbi en chanslös målvakt. Efter målet repade Brommapojkarna mod och hade en bra period. De visade att de är ett bollskickligt lag som kommer att göra livet surt för många motståndare.

I den 61:a minuten lyfte Mimmi Larsson snyggt in 2-0 och punkterade matchen.

Ni som följer mina inlägg minns säkert att jag lovade att vi efter några bra träningsveckor skulle bjuda på en bättre fotbollsunderhållning än senaste matchen i Svenska Cupen. Blev det nu så? Nja, det var väldigt krampaktigt spel och många spelare i Rosengård hade säkert lite premiärnerver inför hemmapubliken och alla tittare på TV6.

Jag har ju upplevt många premiäromgångar genom åren, men märkligt nog hjälper det inte alltid med rutin och erfarenhet. Det är ändå många månader sedan senaste seriematchen och en viss osäkerhet smyger sig alltid in, både i spelartrupp och hos oss på läktaren. Även om Rosengård inte bjöd på någon sprakande fotboll så gjorde vi det som var viktigast – vann och tog de tre poäng som alla förväntade sig. Jag ser mycket positivt på att vi, även med en delvis orutinerad backlinje, än en gång höll nollan. Det visar vår styrka att det inte är lätt att göra mål på oss. När det gäller spelarkritik, så måste jag hylla Caroline Seger som trots hård uppvaktning ändå visar att hon är seriens bästa spelare.

Jag har haft tid att se några matcher i premiäromgången och jag är väldigt positiv till nivån på matcherna. Många lag har lyft sig under vinterträningen och presterar bra, både taktiskt och fysiskt, och det kommer att bli roligt att följa serien under våren.

Jag såg bl.a. Vittsjö ta poäng i bortamatchen mot Linköping, en mycket bra match från båda lagen. Vittsjö såg bättre ut än förra året så det kommer att krävas en toppinsats från vår sida om vi ska få några poäng med oss hem från Göingeskogarna på söndag.

De senaste inläggen: