Erling analyserar: FCR – Djurgården

Rosengård kunde under måndagen fira sitt SM-guld efter seger mot Djurgård med 3–0. Även om Kronprinsessan Victorias Pokal inte var på plats blev det ett rejält guldfirande efter matchen och den trogna publiken kunde hylla sitt favoritlag.

Matchen mot Djurgården blev som väntad, där gästerna försvarade sig tappert och med en storspelande Hedvig Lindahl i målet kunde de hålla förlustsiffrorna nere. Hedvig visade med några klassräddningar att hon fortfarande är en av Sveriges bästa målvakter. Karin Lundin gjorde 1–0 med en snygg nick tidigt i första halvlek och i andra halvlek gjorde Loreta Kullashi 2–0 på nick, båda inläggen kom från Olivia Schough. Kullashi fastställde sedan slutresultatet till 3–0 genom ett otagbart skott i bortre burgaveln efter att snyggt vänt bort Djurgårdsförsvararna.

Även om Rosengård redan förra veckan blev svenska mästare i kavaj, när Kalmar överraskande tog poäng mot Linköping, så visade Rosengård varför man vinner guld för tredje gången på fyra år genom att bjuda sin trogna publik på en högklassig fotbollsunderhållning. Det var, som alltid, en fin laginsats. Jag brukar inte lyfta fram någon spelare, men jag måste ge stort beröm till Athinna Persson Lundgren som än en gång ersatte Emma Berglund i mittförsvaret. Athinna, som kommer från vår egen ungdomsverksamhet, har fått en bra utbildning och nu när hon får chansen att starta så är hon väl förberedd och klarar galant sin roll i försvaret.

När slutsignalen gick blev det ett rejält firande med guldhattar, röda mattan och musik. ”Simply the best” och sedan när alla spelare var på vinnarpodiet  – ”We are the Champions”. Det blev en storartad hyllning från publiken – en hyllning som laget och ledarna verkligen förtjänade efter att gjort den bästa säsongen i klubbens historia. Med SM-guld, seger i Svenska Cupen och kvalat in till gruppspelet i årets Champions League. I OBOS Damallsvenskan återstår det en bortamatch på lördag i Stockholm då man möter BP. Då får FC Rosengård äntligen ta emot den eftertraktade SM-pokalen och den får följa med tillbaka till Malmö IP och pryda sin plats intill Svenska Cup-pokalen.

De senaste inläggen: