Erling analyserar: FCR – Djurgården

FC Rosengård bjöd på en sprakande första halvlek i mötet med Djurgården. Mål av Sanne Troelsgaard, som tryckte in 1-0 efter en hörna, 2-0 genom Jelena Čanković som slog en underbar frispark i krysset och Čanković rullade även säkert in 3-0 på straff i den 43:e minuten. Då kändes det som om det skulle kunna bli en målrik eftermiddag på ett soldränkt Malmö IP. Men Djurgården snackade ihop sig i halvtid och kom ut i andra halvlek som ett nytt lag. Med en storspelande Kelsey Daugherty i målet och ett bättre organiserat försvarsspel så slutade matchen 3-0. Vi konstaterar en befäst serieledning för FC Rosengård som är obesegrade efter fyra omgångar.

Direkt efter matchen var jag besviken på att vi inte lyckades fortsätta med den fotbollspropaganda som vi bjöd på under de första 45 minuterna, men när jag har sett om matchen så måste jag ändra min kritik. Även om vi slarvade med passningar och gick ner i tempo, så gör vi en stabil halvlek och skapar några riktigt vassa målchanser genom snygga anfallskombinationer. Även om vi inte lyckas göra mål, visar vi ända vilket stabilt lag vi har blivit efter vår resa i Champions League.

Glädjande var att Anna Anvegård efter en skadefylld vår kunde hoppa in och spela i tjugo minuter. Nu håller vi tummarna för att hon hittar tillbaka till den målform hon visade förra säsongen. Kul också att se Athinna Persson Lundgren göra debut i OBOS Damallsvenskan. Hon fick hoppa in som mittback när Emma Berglund gick ut. Athinna är en av många talanger som FC Rosengård har i sin verksamhet och som pockar på att ta plats i A-laget.

När det gäller spelarkritik så fortsätter Fiona Brown att imponera och här blir det tufft för Nathalie Björn, som är på väg tillbaka efter sin skada, att ta tillbaka sin backplats. Även Ria Öling gjorde en bra match. Det är inte lätt att få uppmärksamhet när hon spelar på ett mittfält med stjärnor som Caroline Seger och Jelena Čanković, men Ria gör ett viktigt jobb för laget. Synd att hon inte gjorde mål på sitt friläge men hennes första mål kommer snart, kanske redan på fredag när hon möter sitt gamla lag – Växjö.

Än en gång gör Hanna Bennison ett bra inhopp och Jonas Eidevall och tränarstaben har verkligen angenäma problem när man kan ha Anna Anvegård, Hanna Bennison, Mimmi Larsson, Charlotte Grant, Matilda Eriksson Kristell och snart även Nathalie Björn på bänken. Alla spelare som hade varit startspelare i de flesta lag i OBOS Damallsvenskan. Det blir intressant att se hur Jonas formar startelvan på fredag borta mot jumbolaget Växjö. Ett Växjö som gjorde en bra match, trots förlust, i söndagens mot Piteå. Där borde man ha fått med sig en seger tillbaka till Småland. FC Rosengård kommer alltså möta ett hemmalag som säkert är taggade att bärga sin första seger i årets serie.

 

Signerat

Erling Nilsson