Erling analyserar: FCR – Eskilstuna

FC Rosengård tog i fredags en ny seger, men utan att övertyga, när Eskilstuna United gästade Malmö IP.

Tyvärr har jag inte kunnat närvara vid Rosengårds senaste två matcher, därför var det med glädje jag haltade in på innerplan för att följa uppvärmningen inför matchen mot gästande Eskilstuna. Härligt att se läktarna fyllas av vår trogna publik som såg fram emot en spännande fredagskväll där vi hoppas på en fin fotbollsmatch från våra favoritspelare.

Jag fick frågan innan matchen varför jag låg så lågt i mina tips, eftersom jag oftast brukar vara ”kaxig” och tro på vårt lag. Jag hade en känsla av att det skulle bli en jämn och tuff match, eftersom Eskilstuna gjort några bra matcher mot slutet, därför var jag ödmjuk inför aftonens tillställning

Tyvärr besannades mina tankar och gästande Eskilstuna satte direkt prägel på matchen. De lyckades med sin press och att störa Rosengård i uppspelsfasen gång på gång. Därför var det en lättnad när Sofie Bredgaard med sin vänsterfot än en gång gjorde ett drömmål och Rosengård kunde gå till halvtidsvila med ledningen 1–0. Vi hoppades, och var väl övertygade om, att vi skulle se ett bättre hemmalag i andra halvlek, men Eskilstuna fortsatte med sin lyckosamma taktik och bjöd inte på mycket. Även om Mimmi Larsson fick två bra nicklägen för att punktera matchen var det en match full av felpass och slarv.

Ni som läser mina tankar vet hur jag alltid försvarar laget och eftersom jag är en del av våra framgångar så är jag naturligtvis också en del av när allt inte fungerar så bra. Men jag vet att vi alla runt laget och samtliga spelare inte var nöjda med kvällens insats. Vi tog dock tre viktiga poäng och behöll marginalen till lagen bakom oss.

Efter matchen läste jag någonstans att Eskilstunas tränare tyckte att Rosengård inte var värda segern. Så kan man ju alltid se på ett resultat men att ett lag vinner med 1–0, även när man gör en riktigt dålig match, är ofta det som gör att laget är med och kämpar om seriesegern.

Söndagens resultat i omgång 23 bjöd på en skräll då Örebro besegrade gästande Kristianstad med 3–2. Starkt av Linköping av vinna borta mot Piteå och de imponerar med att än en gång hålla nollan.

Av OBOS Damallsvenskan återstår nu tre omgångar innan årets svenska mästare koras. För Rosengård går resan på söndag till Kristianstad och vi vet att det kommer att bli en av årets tuffaste matcher. Efter förlusten i Örebro kommer säkert KDFF vara riktigt taggade och det kommer bli en spännande match mellan de två bästa Skånelagen.

Först riktar vi allt fokus på mötet i Champions League på onsdag då det är Bayern München på bortaplan som gäller. Jag såg dem köra över Köln i söndagens match med 4–0 och det är bara att inse att årets FCB är snäppet bättre än förra året, så nog blir det en svår nöt för Rosengård att knäcka. Men alla matcher lever sitt eget liv, så det blir en rejäl test för Rosengård.

Nu har vi några veckor framför oss med många avgörande matcher. Man kan ju välja att se detta med lite negativa ögon och att det blir en massa jobbiga matcher, eller så väljer man att se att det är just detta som vi sett fram emot sedan januari när vi satt och planerade årets säsong. Nu när vi äntligen är här och får möta de bästa lagen i Europa, och samtidigt har chans att än en gång vinna ett SM-guld, så måste vi se det positiva och njuta av varje match. Det var just det här som vi drömde om och planerade för i början av fotbollsåret 2022, så nu kör vi och njuter! Jag hoppas att så många som möjligt av er följer med från Malmö IPs läktare hela vägen in i december.

De senaste inläggen: