Erling analyserar: FCR – Häcken

Inför en fantastisk hemmapublik i ett strålande sommarväder var Rosengård snabbt tillbaka på vinnarspåret efter förra veckans förlust i Piteå. Det var ett revanschsuget hemmalag som såg fram emot att visa publiken på plats, och även alla TV-tittare, att man tänker fortsätta att hålla sin position i toppen av årets OBOS Damallsvenskan. Matchen slutade 2-0 efter ett övertygande spel från Rosengård.

Tränare Renée Slegers och alla i tränarteamet hade två dagar på sig efter hemkomsten från Piteå att samla ihop laget. Det var intressant att lyssna till deras tankar och hur de skulle neutralisera Häckens anfallsspel, med tanke på matchen Häcken gjorde mot Örebro då det blev en storseger med 6–0.

Jag tror att Häcken var lite överraskade över hur Rosengård ställde upp sitt lag, och med facit i hand så vann vårt tränarteam det taktiska spelet.

I täta matcher mellan två bra organiserade lag är det ofta första målet som blir viktigt. När Rebecca Knaak elegant nickade in 1–0 efter en välslagen hörna från Olivia Schough, som senare placerade in 2–0 efter en snygg passning från Sofie Bredgaard, kändes det som att matchen var avgjord, även om det återstod en halvlek.

Matchen var väldigt tät och innehöll mycket kamp. Det var inte många målchanser som publiken fick se. Men det är alltid roligt att se två bra organiserade lag och som fotbollsälskare njuter man alltid av det taktiska spelet.

Häcken har gjort många bra värvningar i sommar, bl.a. valde Anna Anvegård att flytta från Everton till Häcken, och det förvånar mig att det stjärnspäckade laget från Hisingen inte lyckades skapa någon riktig het målchans under matchen.

Snyggt jobb av Rosengård som verkligen uppträdde som ett lag. Därför väljer jag att inte ge något extra plus till någon spelare, även om de olika medierna (med all rätt) höjde Rebecca Knaak till skyarna för hennes spel på mittfältet.

Tyvärr fick lagkapten Emma Berglund en märklig varning vilket gör att hon är avstängd i matchen på söndag då serietvåan Linköping gästar Malmö. Ett Linköping som verkligen fått ihop sitt spel på ett fantastiskt sätt och stoltserar med 10 raka segrar. Vi ser fram emot ännu en toppmatch mellan ettan och tvåan i årets serie.

Efter den 17:e omgången ligger BK Häcken hela tio poäng efter oss, med nio omgångar kvar att spela. Kan man då räkna bort Häcken från toppkampen? Nja, det är nog för tidigt att avskriva dem. De har en bra spelartrupp med många landslagsspelare så det blir intressant att se om de redan på söndag kan få sitt anfallsspel att fungera när de gästar Kristianstad. Om Häcken lyckas komma upp i nivå tror jag att Kristianstad får det tufft.

Mitt tips är att det lag som vill vinna årets serie måste upp i 60 poäng, så ni kan själva börja räkna på de matcher som återstår under hösten.

Spännande blir det och redan på söndag är det mycket som står på spel för topplaget FC Rosengård. Jag hoppas att vi ses på Malmö IP 15.00 på söndag!

De senaste inläggen: