Erling analyserar: FCR – Hoffenheim

Malmö IP bjöd den förväntansfulla publiken på en strålande sommarkväll och alla såg fram emot en trevlig fotbollsunderhållning när TSG Hoffenheim kom på besök.

Redan från matchstart visade gästerna att de var i Malmö för att försöka vinna och visade en offensivlusta som är ovanlig när lag kommer till IP på besök. Slutresultatet 0-3, efter 0-1 i halvtid, speglade kanske inte matchbilden, men jag måste ändå lyfta på hatten för våra gäster och erkänna att de vann fullt rättvist.

Vi var naturligtvis alla besvikna att vi än en gång inte klarade av att prestera när vi spelar en viktig match i Champions League. Även om det återstår en returmatch i Tyskland nästa vecka, och allt kan hända, så blir det svårt att vända resultatet till vår fördel mot ett så bra lag.

Frågan är om vi ska välja att klä oss i ”säck och aska” efter förlusten eller att fortsätta att tro på vår linje och det lag vi har och som leder damallsvenskan med sex poäng. Vi har naturligtvis inte blivit så dåliga på några dagar sedan uppvisningen mot Vittsjö, men vi måste nog ta lärdom av våra matcher i Champions League. Misstag som man kan göra i OBOS Damallsvenskan, går inte att göra på den internationella arenan, för då blir man straffad.

Att ge någon spelarkritik är inte någon ide, eftersom ingen spelare kom upp i sin rätta nivå, utan nu måste vi ladda om på alla sätt. För redan på lördag väntar en ny match på Malmö IP, då AIK kommer på besök. Avspark kl 14.30.

De senaste inläggen: