Erling analyserar: FCR – Kristianstad

Rosengård fortsätter att övertyga och befäste sin serieledning i söndags. Detta efter att spelat 1-1 (0-0 i halvtid) mot Kristianstads DFF och nu leder man OBOS Damallsvenskan med sex poäng inför kommande seriefinal på lördag. Då går resan upp till Göteborg för att möta ett Häcken som också kryssade i sin senaste match mot Växjö.

Det är säkert många som undrar över min inledning, men det finns en klyscha som säger att serietabellen aldrig ljuger och om ni har tid att kolla, så ser den ut som följer;
Efter 17 omgångar, och med endast fem matcher kvar att spela, är Rosengård fortfarande obesegrade och har gjort flest mål och släppt in minst. Så serieledningen har man förtjänat och det är ett FC Rosengård med elva SM-guld i bagaget som åker till Göteborg för att möta Häcken.

Nu tänker nog mina läsare att jag fått lite hybris, eftersom vi inte besegrade gästande KDFF i söndagens match på Malmö IP. Ni har kanske rätt i era funderingar och jag gissar att det grundar sig i besvikelsen över att hemmalaget inte bärgade en trepoängare. Som vanligt har jag under vargtimmarna sett om matchen och jag tycker att Rosengård ska vara nöjda med att än en gång kryssa mot ett KDFF, som efter många års förnedring på Malmö IP, har lärt sig läxan. Vid sina senaste besök har de visat noll respekt och kommit till Malmö med målsättningen att ta tre poäng med sig tillbaka till Kristianstad.

Matchbilden blev en väntad sådan och första halvlek bjöd inte på någon sprakande fotbollsunderhållning. Även om Rosengård hade ett stort bollövertag och en mängd hörnor lyckades man inte skapa några vassa målchanser. Rosengård började andra halvlek med ett högre tempo och visade att man inte tänkte låta KDFF upprepa segern från förra året, och när Sanne Troelsgaard enkelt rullade in 1-0 i öppet mål var nog känslan hos oss alla – detta vinner Rosengård.

Men KDFF är ett lag med hög moral och de viker inte ner sig. Här tog matchen bättre fart och spelet böljade fram och tillbaka. När det återstod 20 minuter av matchen lyckades Mia Carlsson nickskarva in 1-1 och avslutningen av matchen blev mer öppen. När domaren blåste av, efter att ha lagt till sex minuter för skador, var nog alla nöjda med resultatet.

Tyvärr kom domarens tillägg på speltiden på grund av några tråkiga skador för Rosengård. Jelena Čanković fick en skada på foten och tvingades att bäras ut på bår och även Loreta Kullashi fick avsluta matchen med en hårt lindad fot. Detta är skador som väcker oro inför den kommande matchen. När även Sanne Troelsgaard, lite onödigt, drog på sig ett gult kort och blev avstängd på lördag fick tränare Renée Slegers lite mer att tänka på inför stundande seriefinal.

Först måste dock Borgeby besegras på onsdag, då vi åker dit för att spela i Svenska Cupen. Ett Borgeby som i söndags vann en tuff bortamatch mot Mallbacken, så det gäller för Rosengård att ladda om batterierna för att gå vidare.

De senaste inläggen: