Erling analyserar: FCR – Kristianstad

Var det en viktig poäng vi vann eller var det två tappade poäng i derbymötet mot Kristianstads DFF?

Intressant att läsa hur medier och ledare från Kristianstad ser på detta och skillnaden på hur besvikna som alla Rosengårds anhängare var efter att matchen slutade 1–1. Själv var jag inte så förvånad över resultatet eftersom jag tippat ett kryss 1–1 eller hemmavinst 2–1. Jag vill påminna läsare om att förra året när vi vann SM Guld – även då blev matchen på Malmö IP 1–1.

Självklart var jag och alla andra runt vårt lag väldigt besvikna efter matchen och det känns alltid extra jobbigt att släppa in ett mål i slutminuterna. En dålig vana som vår eminenta tränarstab måste fundera på varför detta upprepas gång efter gång. Annars kommer det att bli kostsamt under säsongen.

En sak som jag tycker är viktigt att ta med sig efter att tappat poäng eller att man förlorar – detta ingår i fotboll. Jag själv är en väldigt dålig förlorare, men det gäller alltid att inse att om man inte kan hantera att tappa poäng på ett proffsigt sätt då ska man nog spela ”fia med knuff” istället för fotboll. Nog om mina filosofiska tankar runt fotboll och att hantera med- och motgångar.

Var då resultatet 1–1 rättvist och speglade det matchbilden? Även om jag bara sett om andra halvlek i efterhand så kan jag säga att vi hade stort bollinnehav, men KDFF hade den bästa målchansen. Vi räddades en gång av att Emma Berglund agerade extramålvakt och räddade på mållinjen. Jag tycker också att vi släppte till alldeles för många hörnor i andra halvlek och reduceringen kom just efter en hörna i slutminuterna när det blev rörigt i straffområdet och KDFF kunde trycka in utjämningsmålet. Det kändes surt och onödigt just då, men sett till hur matchen såg ut sista 20 minuterna var det faktiskt inte helt orättvist med delad poäng.

Jag tänker inte ge mig in på spelarkritik utan konstaterar att den vunna poängen tog oss upp i serieledning och att vi fortfarande inte förlorat någon fotbollsmatch sedan september 2021. Detta visar en stor styrka och kontinuitet i spelet och det är viktigt att komma ihåg även i besvikelsens stund. Självfallet ändå värt att nämna Jelena Čankovićs comeback efter en lång skadeperiod. Väldigt roligt att se henne på planen igen med så mycket spelglädje!

Nu stundar några veckor med mycket matcher. Redan på måndag kl 19.00 har vi chansen att visa vår trogna hemmapublik vilket fantastiskt fotbollslag vi är. Hoppas verkligen att ni kommer och stöttar oss, jag utlovar en toppenmatch!

De senaste inläggen: