Erling analyserar: FCR – Kristianstad

I en pinande vind som blåste från öst till väst på Malmö IP fick publiken se ett Rosengård som från avspark ville visa vilket lag som är bäst i Skåne.

Vinsten mot Kristianstad stannade vid 2–0 men kunde, eller borde, blivit något mål större. På min skala 0–10 får Rosengård en klar 8:a och det var verkligen roligt att se en bra fotbollsmatch mellan två lag som tillhör toppen i OBOS Damallsvenskan.

Som alltid när lag med kunniga tränare möts blir det intressant att se de taktiska dragen som lagen spelar efter. Båda lagen spelade i formationen 3-4-3. Kristianstad startade med stort självförtroende, men Rosengård tog snart över och matchbilden svängde mer och mer över till hemmalaget. Segern för Rosengård var till slut väldigt rättvis och rimlig med tanke på övertaget i målchansen.

Min bild är att nye tränaren Joel Kjetselberg på kort tid har satt sin prägel på hur han vill att Rosengård ska spela. Hans satsning med Halimatu Ayinde och Ria Öling på mittfältet slog väl ut och de var avgörande faktorer till vinsten. Även att spela med Karin Lundin på topp gav mer tyngd åt anfallsspelet.

När jag ser Kristianstad så är det bara till att lyfta på hatten för deras tränare Elisabet Gunnarsdótti som även i år har värvat några bra spelare och lyckas få dem att anpassa sig till det sätt som hon vill att KDFF ska spela.

Nu har sjätte omgången spelas och det har inte varit några större överraskningar. Nästa omgång är det ett intressant toppmöte, där Häcken möter Hammarby och här tippar jag att Häcken vinner.

FC Rosengård åker till Norrköping för att möta ett lag som är nykomlingar men som har visat att det inte har respekt för några lag, de har verkligen varit en frisk fläkt så här långt. Det blir intressant att se om Rosengård orkar ladda om batterierna efter den tuffa matchen mot Kristianstad.

De senaste inläggen: