Erling analyserar: FCR – Kristianstad

Efter en tuff match på gräs mot Bayern München i onsdags så var laget tillbaka på Malmö IPs konstgräs och ett spännande möte mot Kristianstads DFF.
Minnesgoda läsare kommer säkert ihåg att senaste matchen mellan lagen slutade med en vinst för KDFF med 1-2 så Rosengård var inställda på att det skulle krävas full fokus för att få spela en semifinal i Svenska Cupen.
Rosengård visade från första minuten att man är Sveriges bästa lag och spelade en fotboll under de första 30 minuterna som var en fröjd för alla fotbollsälskare. När det visades sig att Anna Anvegård fortfarande inte var klar för spel, valde tränare Eidevall att starta med det senaste nyförvärvet Stefanie Sanders på topp och hon gjorde ingen besviken. Tidigt i matchen styrde hon in 1-0 till hemmalaget. Chansen dök upp efter ett fint inspel från dagens lirare – Sanne Troelsgaard. Hemmalaget släppte loss och spelade ut och Sanne kunde själv göra 2-0 med en snygg lobb i bortre krysset och strax efter spelade hon snyggt in till Hanna Bennison som löpt sig fri i straffområdet och satte 3-0.
De få som  var på plats började sätta sig till ro och tänkte nog se fram emot en trevlig eftermiddag, men KDFF vill annorlunda och alla som följer damfotboll vet att de är ett lag som aldrig ger upp och har en hög lagmoral. Visst fick de två enkla mål men de jobbade för det och helt plötsligt stod det 3-2 och KDFF kände att de var inne i matchen igen. Halvtidsresultatet 3-2 speglade inte matchbilden, men fotbollen är en fantastisk sport och man får aldrig några extrapoäng för skönspel. Men Rosengårds första halvlek är det bästa spel man visat upp på mycket länge och det är viktigt att ta med detta till torsdag när Bayern och Amanda Ilestedt kommer på besök i Champions League.
Med resultatet 3-2 så hade KDFF fått vittring om fler mål och de jobbade hårt för att kunna kvittera och satte tryck på Rosengård. Även om hemmalaget gick ner i tempo och gjorde några byten, så kändes det lugnt och matchuret tickade mot 90 minuter. Domaren hittade då en straff där bollen studsade på Katrine Vejes hand. Som alltid är det synpunkter på hur man ska tolka regeln med hands i straffområdet och ärligt så gör inte makthavarna det lättare för domare och spelare att förstå vad som gäller. Nu valde domaren att peka på straffpunkten och KDFF satte säkert 3-3 och det återstod fortfarande några minuter av matchen. Det blev ett enormt tryck mot vårt försvar. KDFF älskar dessa situationer och skapade också någon halvchans efter hörna. Men när planens bästa aktör, nämligen domaren, blåste av så stod det 3-3 och vi kunde andas ut och konstatera att ett av årets delmål var uppnådda – att gå vidare i Svenska Cupen.
Klart att man undrar hur det är möjligt att släppa ett drömläge med en ledning på 3-0 och sedan inte kunna låsa matchen, men detta är tjusningen med fotboll – även om det kräver starka nerver när man är på Malmö IP och stöttar vårt älskade FC Rosengård.
Ni som läser mina analyser om våra  matcher vet att jag inte gillar att höja några spelare till skyarna, men denna gång måste jag ge Sanne Troelsgaard beröm och hennes första 30 minuter var av hög internationell klass. Hanna Bennison levde under 90 minuter upp till alla lovord som har haglat över hennes under senaste dagarna. Starkt av en så ung spelare att hantera allt som snurrar runt hennes liv för tillfället. Hanna visar verkligen vilken hög klass hon håller. Jag vill också nämna Fiona Brown som hade en skadefylld säsong förra året men nu är tillbaka i startelvan och gör stor nytta för laget med sin inställning och hårt jobb.
Nu ser vi fram emot lottningen till vem som blir motståndare i semifinalen som spelas redan på söndag på bortaplan. Men först är det returmatchen i Champions League som gäller och på torsdag 1:a april tänker vi bjuda Bayern och Amanda på en påsksmäll när de kommer till Malmö IP. Tyvärr utan något publikstöd, men vi hoppas att våra älskade pappskallar kommer tillbaka, för de var saknade mot Kristianstad och kanske var det en av förklaringarna att vi inte lyckades vinna.