Erling analyserar: FCR – Örebro

Vårt älskade Rosengård gjorde vad vi förväntade oss i måndagens match mot KIF Örebro och tog tre nya poäng. Det blev vinst med 2–0 genom mål av Mia Persson och Jelena Čanković.

Efter poängtappet i fredagens match mot KDFF var det viktigt att snabbt komma tillbaka in på vinnarspåret och behålla serieledningen.

Den största dramatiken under kvällen var nog att tränarteamet tvingades göra ett målvaktsbyte under uppvärmningen. Teagan Micah, som har startat alla matcher i årets serie, kastade in handduken och då fick Angel Mukasa göra sin första allsvenska match för säsongen. Angel gjorde ju en kanonsäsong förra året och höll nollan i många matcher, så det kändes helt lugnt med bytet.

Rosengård bjöd sin publik, TV-tittarna och förbundskapten Peter Gerhardsson (som satt på läktaren) på en fantastisk bra första halvlek, kanske den bästa under hela vårsäsongen. Självklart spelade det en stor roll att Jelena Čanković äntligen var tillbaka i startelvan. Med Jelena på plan blir det svårare för motståndarna att störa vårt spel genom att punktmarkera Caroline Seger, vilket man lyckats med i några av de senaste matcherna.

Jelena sprudlade av spelglädje och hon krönte sin återkomst på plan med att elegant skruva in 2–0 målet i målvaktens högra kryss. Mia Persson gjorde sitt mål redan efter sju minuter då hon på sitt vanliga sätt dundrade in 1–0. Mia har nu gjort sex mål och fler lär det bli innan säsongen är över.

Tyvärr blev andra halvlek lite avslagen och kvalitén på matchen sjönk rejält ända till sista femton minuterna när hemmalaget vaskade fram en mängd målchanser. Sett till den matchbilden borde vi kanske gjort några mål till. Eftersom jag tippade en hemmavinst med 4–0 var jag naturligtvis lite besviken att man inte lyckades förvalta alla målchanser under sista delen av matchen. Men med tanke på det täta matchprogrammet, där Rosengård spelat två matcher med endast två dagars vila emellan, får vi ha förståelse för att spelet blev lite avslaget en period i andra halvlek.

Redan på fredag är det en tuff match igen. Då gästar vi ett Eskilstuna United som har varit årets överraskningslag. Laget tränas av Elena Sadiku, en välbekant person för oss som fått sin fotbollsuppfostran i Malmö, och hon vill säkert göra livet surt för sin gamla klubb. Kan vi upprepa vårt spel från första halvleken mot KIF Örebro så är min övertygelse att lagen som möter oss måste prestera på topp för att plocka tre poäng.

Det var en bra fotbollshelg, då vårt B-lag vann sin bortamatch mot Lörby IF med 0–1 och F19 enkelt besegrade Växjö med 5–1. Detta tack vare alla duktiga och välutbildade ledare som varje dag gör ett jättejobb på Malmö IP.

Ett bra jobb har vi också gjort med två spelare som i helgens cupfinaler ute i Europa fick lyfta segerbucklan. Amanda Ilestedt som med sitt PSG vann den franska cupfinalen med 8–0 och Zećira Mušović som var med när Chelsea vann cupfinalen i England genom att besegra Manchester City med 3–2 i en väldigt bra match. Båda är spelare som kom till vår klubb som 15-åringar. Genom den proffsiga träningsmiljön i vår ungdomsverksamhet och våra fotbollsgymnasier har de kunnat förverkliga sina drömmar och spela i de bästa klubbarna i världen. Visst känner jag en stolthet att vi i FC Rosengård ger våra unga spelare den utbildningen.

De senaste inläggen: