Erling analyserar: FCR – Umeå

Vårsäsongens sista hemmamatch på Malmö IP blev en målrik tillställning där Rosengård gladde sina fans genom att göra fem snygga mål och enkelt vinna mot gästande Umeå med 5–2.

Katrine Veje inledde målskyttet redan i den 10:e minuter och Olivia Schough gjorde 2–0 strax före halvtidsvilan. Publiken hade knappt hunnit bänka sig efter korv- och kaffepausen innan Sofie Brandgaard med sin vänsterfot elegant skruvade in 3–0. Ett verkligt klassmål! Loreta Kullashi har hittat målformen och gjorde 4–0, sedan gjorde Olivia Schough sitt andra mål för dagen och fastställde slutresultat – trodde vi på läktaren. Men hemmalaget slumrade till och tillät Umeå att reducera och göra två mål i slutminuterna, så när domaren blåste av matchen stod det 5–2 på resultattavlan.

Rosengård var väldigt överlägsna hela matchen igenom och har verkligen hittat storformen i avslutningen av vårsäsongen. Att man släppte in två mål i slutet av matchen lägger jag inte så stor vikt vid, utan konstaterar att oavsett resultatet i sista omgången kommer man gå till sommarvila som serieledare.

Söndagens största jubel utbröt när Rosengård bytte in Fiona Brown i den 85:e minuten. När Fiona blev skadad förra året var hon i strålande form och gjorde sin bästa säsong hittills i Rosengårdströjan. Därför har det varit fantastiskt att följa hennes tuffa kamp i gymmet för att komma tillbaka på plan igen. Härligt att ha henne tillbaka och hon kommer att bli en viktig spelare under höstens alla tuffa matcher.

Nu avslutar Rosengård vårsäsongen med att möta AIK på Skytteholm på söndag. Även om AIK är parkerade i botten på serien vill jag påminna om att när de gästade Malmö IP blev slutresultatet 2–1 till Rosengård, och det kommer säkert att bli en jämn match på söndag.

Efter sista omgången tänker jag göra en fylligare genomgång av vårens matcher och även lite tankar runt stundande EM-slutspel i England.

De senaste inläggen: