Erling analyserar: FCR – Uppsala

FC Rosengård bjöd publiken på en tidig midsommarfest när man besegrade IK Uppsala med 5–2 på Malmö IP.

Det var revanschsuget hemmalag som efter att ha spelat 0–0 borta på Studenternas ville visa sin trogna hemmapublik att målformen var intakt från senaste matchen, när man besegrade IFK Kalmar med 5-0.

Jag brukar ge betyg på skalan 0–10 så det får bli en stark 8:a, lite minus för de båda insläppta målen. Här har fortfarande tränarteamet saker att jobba på, för även om vi är ett väldigt offensivt lag och publiken älskar att se mål så bjuder vi våra motståndare på lite för enkla målchanser.

Matchen var underhållande och vi fick se Olivia Holdt, som har hittat målformen, göra två snygga mål inom loppet av två minuter. Även Olivia Schough fortsätter att prestera på landslagsnivå. Med sitt straffmål befäste hon sin ledning i skytteligan och fick även assistpoäng för sin hörna som Gudrún Arnardóttir nickade in.

I bortamatchen mot Kalmar fick Jo-Anne Cronquist göra ett inhopp och nu mot Uppsala fick hon visa hemmapubliken vilken härlig lirare hon är. Mikaela Stojankovska, endast 17 år, fick chansen att göra ett längre inhopp och hon visade att hon tagit stora kliv i sin utveckling under vårsäsongen. Roligt att klubbens unga spelare kan se att det lönar sig att jobba hårt och ha tålamod för att sedan få chansen att visa upp sig på högsta nationella nivå.

IK Uppsala gör en väldigt bra första halvlek och har många unga och utvecklingsbara spelare där Matilda Eriksson Kristell, som ju är på lån från FC Rosengård, verkligen stack ut.

Omgångens toppmatch var mötet mellan KDFF och Häcken där jag ju tippade att det skulle bli en hemmaseger för Kristianstad, men matchen slutade 0–0 och spänningen lever fortfarande i OBOS Damallsvenskan.

Vi som följer FC Rosengård får planera att fira en del av midsommarhelgen i buss till ”gnällbältets” huvudstad Örebro. Match på söndag med avspark kl 15.00.

De senaste inläggen: