Erling analyserar: FCR – Vittsjö

Vid måndagens match mot Vittsjö blev Caroline Seger än en gång hyllad för sitt fantastiska landskampsrekord på 215 matcher. Underbart att FC Rosengårds trogna supportrar fick möjlighet att hylla Seger och hon fick känna hur älskad och uppskattat hon är för sin personlighet och sina fotbollskunskaper. Härligt också att alla i laget äntligen fick höra publiken sorl och applåder för den fotbollsunderhållning som vårt lag bjuder på vid varje hemmamatch.

Efter att tappat poäng i senaste bortamatchen mot Kristianstad så var det ett revanschsuget Rosengårdslag som mötte Vittsjö. Ett möte med Vittsjö på Malmö IP – en match som alla förväntar sig att Rosengård bara ska vinna, men så enkel är inte fotboll. Gästerna har än en gång värvat ihop ett bra lag och den namnkunniga startelvan tillhör topplagen i årets serie. Måste lyfta på hatten för tränare Mårtensson som varje år lyckas locka till sig bra spelare till metropolen Vittsjö.

Rosengård tog kommandot direkt i matchen och med Anna Anvegård tillbaka i startelvan så spelade man med ett högt bolltempo. Redan efter 8 minuter tog hemmalaget ledningar genom ett kanonskott av Olivia Schough och 10 minuter senare gjorde hon även 2-0 på ett bra inspel från Nathalie Björn. Hemmalaget dominerade totalt den första halvtimmen och publiken var säkert nöjd med den fotbollsunderhållningen som man bjöds på.

Gästerna ryckte upp sig i slutet av halvleken utan att skapa någon riktig vass målchans. Vittsjö visade direkt i andra halvlek att de ville bjuda upp till kamp. Redan efter fem minuter fick de en frispark, och efter tveksamt ingripande från Rosengårdsspelarna kunde Vittsjö reducera till 2-1. Ett visst hopp tändes säkert för den tillresta supporterklacken från Göingeskogarna. Men Rosengård blev aldrig stressade utan fortsatte att pressa tillbaka Vittsjö, och även om man inte skapade några jättechanser så kändes det som att hemmalaget hade bra kontroll på matchen.

Tränare Eidevall valde att byta in Sanne Troelsgaard, Hanna Bennison och Mimmi Larsson i den andra halvleken. De hade inte varit på planen många minuter innan Hanna Bennison hittade Sanne Troelsgaard men en elegant lyftning, och Sanne kunde distinkt nicka in 3-1 som också blev slutresultatet.

Detta var seriens nionde omgång och Rosengård är fortfarande obesegrade. Spelet hackar lite då och då men laget har så många spelare med kvalitet som kan göra mål. Med en bra målvakt och en stark backlinje som endast släppt in två mål på nio matcher så är laget inte lätta att besegra.

Mycket handlar just nu i vilka spelare som ska komma med i OS-truppen som förbundskapten Peter Gerhardsson ska presentera om en vecka. Olivia Schough, en av spelarna som är aktuell för OS-truppen, imponerade med sina två mål och stärkte säkert sina aktier för att få resa till Japan. Nathalie Björn tror jag är självskriven i truppen och naturligtvis Caroline Seger. Anna Anvegård såg vass ut i matchen, och visade under den timmen hon spelade att hon är tillbaka och nära den form som hon måste ha för att komma med. När det gäller Hanna Bennison, Mimmi Larsson och Emma Berglund, som alla tre var med på senaste landslagssamlingen, hoppas jag verkligen att någon av dem kommer med till OS. Konkurrensen är stentuff så blir det intressant att se hur förbundskaptenen Gerhardsson tänker nästa vecka.

Redan på söndag är det dags för nästa match på Malmö IP, då ett formstarkt Häcken kommer på besök. Självförtroendet i laget, som numera har sin hemvist ute på Hisinge Island (som en äkta Göteborgare hade sagt), är säkert på topp efter att de i senaste matchen krossade AIK med 10-0 och visade upp en bländande fotboll.

Det kommer bli en spännande seriefinal på söndag. För första gången i år känns som att Rosengård inte går ut och är favoriter. Med tanke på att Häcken vann senaste mötet i Svenska Cupen med 1-0, och med den form de visade i senaste matchen så måste Rosengård spela på topp om man fortsatt ska vara obesegrade.

Jag kan garantera att det blir en fantastisk fotbollsmatch mellan två riktigt bra lag, där det kryllar av landslagsspelare och ni 400 som får möjlighet att bänka er på Malmö IP ska känna er lyckliga.

Önskar er alla en trevlig midsommar!

De senaste inläggen: