Erling analyserar: Häcken – FCR

Så kom då den första förlusten för Rosengård. Häcken visade att man vill vara med och kämpa om guldet genom att vinna en rättvis seger med 2-0 (0-0 halvtid). Genom vinsten knappade Hissingelaget in på Rosengårds försprång och när det nu återstår fyra gångar så skiljer det bara tre poäng och ett mål. Det kommer onekligen bli en spännande avslutning på serien.

Vädrets makter var inte med lagen och publiken, utan ett ihållande regn gjorde att planen stod under vatten och det blev inte den fotbollsunderhållning som den stora publikskaran hoppats på. Det dåliga underlaget påverkade egentligen inte resultatet, utan Häcken var bara bäst för dagen. Även om det dröjde till 74:e minuten innan Stina Blackstenius lyckades vända bort försvararna och säkert skruva in ledningsmålet. Johanna Rytting Kaneryd släckte sedan alla drömmar om poäng för Rosengård, genom att i 78:e minuten elegant finta bort vårt försvar och trycka in 2-0.

Besvikelsen i Rosengård efter förlusten var naturligtvis stor, men man leder fortfarande OBOS Damallsvenskan med tre poäng och kan själva avgöra var guldet ska hamna.

Resterande matcher för Rosengård är följande:
Redan nu på lördag kommer Linköping till Malmö för match kl 14:00 och sedan är det bortamatch mot Piteå kommande söndag. Inga lätta matcher, men det är ju så det ska vara när serien går in i slutspurten. Sedan är det ett landslagsuppehåll på två veckor. Spänningen avslutas med att Eskilstuna gästar Malmö IP och i sista omgången reser Rosengård till Stockholm för att på anrika Stockholms Stadion förhoppningsvis kunna lyfta Kronprinsessan Victorias Pokal.

Stötta FC Rosengård i slutstriden! Köp biljetter till våra kvarvarande hemmamatcher här:
Biljetter till FC Rosengård | Evenemang & datum | Ticketmaster.se

De senaste inläggen: