Erling analyserar: BK Häcken – FCR

Det blev en tuff match på Bravida Arena när FC Rosengård gästade BK Häcken för att försöka ta sig till final i Svenska Cupen. Att det var Sveriges två bästa lag som gjorde upp om finalplatsen var tydligt. Det var också tydligt från start att Häcken ville visa att de är regerande svenska mästare.
Blev det då den fotbollsunderhållning vi förväntade oss? Båda lagen visade att man gjort sin läxa och taktiskt blev det en intressant match. Detta medförde dock att det blev mycket felpass och bolltapp från båda lagen, så jag tycker nog inte matchen höll den nivå man kan förvänta sig när två bra lag möts. Häcken började bäst och kunde redan första kvarten gjort något mål, men sedan tog Rosengård över och jämnade ut matchbilden, så halvtidsresultatet 0-0 var rättvist.
Andra halvlek liknade i mångt och mycket den första, och det blev ett turmål som kom att avgöra matchen. Efter ett inlägg kunde Stina Blackstenius stöta in 1-0 till hemmalaget och efter det tog matchen ordentligt fart. Rosengård skapade några riktigt vassa chanser med två ribbskott och ett friläge och borde tagit matchen till förlängning.
Om slutresultatet 1-0 till Häcken var rättvist vill jag låta andra bedöma, men sett över 90 minuter så tycker jag att FC Rosengård var det bättre laget.
När säsongen 2021 började så satte vi i FC Rosengård upp några mål för säsongen. Tyvärr måste jag konstatera att vi redan missat två av dessa – nämligen att ta oss till semifinal i Champions League och att vinna Svenska Cupen. Vi är ju en klubb som alltid siktar högt och vi får titta på vad vi kunde gjort annorlunda. Jag tycker dock att vi hanterat den tuffa utmaningen med många matcher på kort tid på ett bra sätt och visat att vi varit bra förberedda, såväl taktiskt som fysiskt, för att hantera detta. Sedan är vi naturligtvis besvikna på att resultaten inte gått vår väg.
Nu är det landslagssamling för många av våra spelare, och sedan gäller det att ladda batterierna för seriepremiären den 18:e april borta mot Linköping.
Signerat,
Erling Nilsson