Erling analyserar: Hammarby – FCR

Hammarby besegrade Rosengård genom två mål av Madelen Janogy. Hemmalaget visade att de tänker att vara med och kämpa om topplaceringarna i höst.

Ibland är en match väldigt enkel att analysera och i mötet mellan serieledarna Rosengård och ett formstarkt Hammarby så var Bajen utan tvekan det bättre laget. Även om Rosengård trots förlusten fortfarande leder serien så tätnade toppen till ordentligt då jagade Kristianstad och Linköping vann storsegrar.

Hammarby har gjort några bra värvningar i sommar och framförallt förstärkt försvarssidan. De har nu fyra raka segrar och det ska bli intressant att följa dem i deras kamp om en Champions League-plats.

Vi som var på Kanalplan och såg matchen kunde konstatera att FC Rosengård inte gick att känna igen denna match. Man gjorde många enkla misstag i försvarsspelet och efter en bra start de första tio minuterna tappade man helt sina positioner. Även om det blev ett litet spelövertag i andra halvlek lyckades man inte skapa så många heta målchanser.

Självklart var alla i Rosengård besvikna över sin prestation, men så här är fotboll och efter en förlust är det alltid viktigt att göra rätt analys. Redan på tisdag har man möjlighet att visa sina rätta färger igen när man på bortaplan möter Eskilsminne i Svenska Cupen 19.00.

De senaste inläggen: