Erling analyserar: Kristianstad – FCR

Efter att sju raka segrar kom det första poängtappet i bortamatchen mot Kristianstad. Matchen blev, som jag förutspådde, en tuff och jämn match mellan två välorganiserade lag och med tanke på hur matchen såg ut ska nog båda lagen vara nöjda med en poäng.

Som vanligt har jag sett om matchen i efterhand och även då slutar den 0-0, med några vassa målchanser från båda lagen. Det är bara att lyfta på hatten och erkänna att Kristianstads tränare, Elísabet Gunnarsdóttir, lyckades med sin taktik och fick matchbilden dit hon planerat. Genom att stänga ytorna för våra uppspel, tvingades vi till många onödiga bolltapp i fel lägen som gav dem möjlighet till kontringar. Vi blev stressade och lyckades aldrig bygga upp ett bra anfallsspel. Med några av sina rutinerade spelare tillbaka i startelvan och med Sveindís Jane Jónsdóttir i anfallet så är Kristianstad ett mycket vassare lag än i de första omgångarna av serien. Jag är säker på att de kommer att fortsätta plocka poäng och vara med i topp hela året ut.

Visst var vi missnöjda med poängtappet, men det positiva är att vi fortfarande leder serien och det enda lag som är obesegrade. Vi höll även en sjunde nolla för i år och det kan vi främst tacka vår målvakt, Stephanie Labbé, för som gör en kanonräddning på Mia Carlssons nick. Även planens bäste spelare, Glódís Perla Viggósdóttir, bidrog till att vi inte släppte in något mål. Hon är utan tvekan en av Europas bästa mittbackar och vi ska vara tacksamma att ingen annan klubb har lyckats värva henne ännu.

Nu åker många av våra spelare i väg till sina landslag. Sverige spelar två matcher i förberedelserna inför OS i sommar. Det blir spännande att se om Caroline Seger får tillfälle att spela båda matcherna och då passera Therese Sjögrans rekord i flest spelade landskamper för Sverige genom tiderna. Nästa match blir ett nytt Skånederby, den 21/6 då Vittsjö gästar Malmö IP. Då kommer vi att erbjuda 400 personer att äntligen njuta av få se fotboll på plats.

Jag ser just att Häcken också spelade 0-0 i sin match mot Piteå på hemmaplan. Det innebär att FC Rosengård fortfarande leder allsvenskan med 5 poäng ner till tvåan efter 8 omgångar. Jag vill också upprepa vad jag skrev före seriestart: årets allsvenska kommer att bli jämnare än alla experter tippar. Alla lag är välorganiserade och kan försvara, så det blir många jämna matcher som kommer att sluta oavgjort eller med en uddamålsseger.

Signerat,
Erling Nilsson

De senaste inläggen: