Erling analyserar: Linköping – FCR

Bortamatchen för FC Rosengård mot Linköping blev ett verkligt bottennapp. Frågan är om det var vi som var dåliga eller om det var Linköping som var riktigt bra. Jag väljer nog främst det senaste och lyfter på hatten för ett Linköping som verkligen bjöd på fotbollspropaganda.

Om FC Rosengårds insats ska betygssättas på skalan 1–10, måste jag nog ändå sätta betyget 3. Det gick verkligen inte att känna igen FCR i första halvlek, men även om Linköping fick en straff tidigt i andra halvlek och elegant kunde göra 4–0, så ska Rosengård ha beröm för att man ändå inte gav upp och försökte komma tillbaka in i matchen. Detta visar på en hög moral i laget.

Hela förra året var Linköping med och kämpade om seriesegern, men tappade mot slutet. Årets upplaga ser ännu bättre ut än förra årets, så vi får säkert se ett Linköping som kommer vara med och kämpa om seriesegern fram till sista omgången.

Det är svårt att ge någon spelare i Rosengård extra beröm efter denna match, som alltid så förlorar man som ett lag och med bara en poäng efter två spelade omgångar måste alla fundera på hur vi ska komma tillbaka på segerspåret igen.

I söndags spelades flera andra matcher omgången och resultaten bjöd inte på några större överraskningar. Intressant är att nykomlingarna IFK Norrköping har startat med två säkra vinster, det ska bli spännande att följa dem under våren.

Själv såg jag Djurgården förlora hemma mot Örebro med 0–2. En jämn och trevlig match. Som alltid i jämna matcher är det tillfälligheter som avgör och Örebros båda mål var lite turliga och kom direkt efter halvtidsvilan. Men Djurgården som skrällvann i premiären, när man slog Häcken borta med 1–0, ser mycket stabilare ut i år och kommer överraska i fler matcher. Djurgården som ju också är FC Rosengårds nästa motståndarlag efter landslagsuppehållet.

De senaste inläggen: