Erling analyserar: Linköping – FCR

När matchuret gått in på tilläggstid och vi på läktaren hade ställt in oss på att matchen skulle sluta 0-0 fick FC Rosengård en frispark strax utanför straffområdet. Norges förbundskapten Martin Sjögren (välkänd som guldtränare i LdB FC), som gjorde mig och Therese sällskap på läktaren, sa ”nu luktar det mål ” och visst fick han rätt. Olivia Schough slår en perfekt frispark som Stefanie Sanders elegant går upp och nickar förbi hemmamålvakten. Med sitt första mål i OBOS Damallsvenskan avgör Stefanie matchen och ger FC Rosengård en vinst i seriepremiären borta mot Linköping.
Matcherna mellan storklubbarna Linköping och Rosengård brukar bli tillknäppta och med skickliga tränarteam i båda lagen blev årets seriepremiär inte någon sprakande fotbollsmatch, utan det handlade mer om taktisk skicklighet. Rosengård stod ändå för ett stort bollinnehav och statistiken 4-14 i avslut visar att slutresultatet 0-1 var helt rättvist.
Att vinna borta mot Linköping har inte hänt så många gånger under de senaste tio åren, så söndagens vinst var verkligen välkommen. Det var en härlig laginsats från Rosengård som gjorde att det blev tre poäng i premiären, poäng som kommer vara viktiga när sista omgången spelas i höst.
Även om vinsten var en laginsats så var det några spelare som stack ut och visade att de fortsatt vill vara med i startelvan. Ria Öling gör sin bästa match sedan hon kom till klubben och Fiona Brown visade att hon är tillbaka i samma härliga form som före sin skada.
Jag som har förmånen att se alla träningar och matcher, ser i år ett nytt FC Rosengård – ett lag som har insett att vill man vinna tillbaka SM-bucklan till Malmö. För att lyckas med detta krävs det fokus på rätt saker och ett hårt arbete, då kommer också resultaten. Jag vågar redan nu sticka ut hakan och säga att det är många år sedan jag såg ett så bra FC Rosengård. Visst ser jag också vilka svagheter vi har och självklart kommer vi att tappa poäng mot olika lag, för så jämn och så bra är årets upplaga av serien att ingen klubb kommer att bli helt överlägsen säsongen 2021. Redan i kommande match mot nykomlingarna Hammarby kommer det att krävas att FC Rosengård fortsätter på den inslagna vägen och visar samma inställning som man gjort under vårens alla tävlingsmatcher.
Signerat,
Erling Nilsson