Erling analyserar: Norrköping – FCR

Efter vinsten mot Kristianstad gick resan till Norrköping och match mot nykomlingarna IFK Norrköping. De tillhör den anrika herrklubben och det blir intressant att följa deras kommande år i OBOS Damallsvenskan.

Rosengård valde att göra flera förändringar i startelvan, dels på grund skador men också med tanke på det tuffa spelprogrammet med tre matcher på en vecka.

Vinsten med 2–0 var en arbetsseger, utan något glänsande spel, men hemmalaget lyckades bara skapa en målchans så Rosengård visade upp ett stabilt försvarsspel. Jag brukar ju ge poäng på en skala från 0 till 10 och jag vill ge en klar 6:a för hur Rosengård genomförde matchen. Målen gjordes av Loreta Kullashi och Emilia Larsson.

IFK Norrköping har överraskat i de första omgångarna och visade sig vara ett välorganiserat lag, där tränaren gjort ett jättejobb. Jag är helt säker på att laget kommer att klara sig kvar i serien och bli ett lag som om något år är med och kämpar om SM-guldet.

Under måndagen möttes även Häcken och Hammarby och det var den match i omgång sju som tilldrog sig mest intresse. Jag har sett den i efterhand och Häckens vinst med 1–0 var rättvis, jag blev mycket imponerad av laget från Hisingen. Jag trodde nog att Hammarby skulle kunna vinna men än en gång tippade jag fel och det är bara att erkänna att det spel Häcken visade upp verkligen var en fröjd för oss fotbollsälskare. Samtidigt insåg jag att det kommer att krävas en toppinsats av Rosengård på fredag när de båda laget möts på Malmö IP.

De senaste inläggen: