Erling analyserar: Örebro – FCR

FC Rosengård fick bara en poäng med sig tillbaka till Malmö efter att ha spelat 1–1 i Örebro. En missräkning som kändes tung för både laget och staben.

Vi åkte till Örebro med målsättningen att vinna matchen för att ha fortsatt häng på lagen framför oss i tabellen. Matchen kom att spelas i 30 graders värme, så tempot blev självklart lidande, men jag tycker ändå att det blev en bra fotbollsmatch.

På min vanliga skala 0–10 ger jag vårt FC Rosengård en 8:a eftersom man stundtals spelade en sevärd fotboll och visade publiken att man ville vinna matchen.

Nu är fotbollsmatcher ibland märkliga och även om Rosengård stundtals spelade bättre än de senaste matcherna när man skördat storsegrar så lyckades man inte att få hål på ett desperat kämpande hemmalag. När Olivia Holdt elegant gjorde ledningsmålet och några minuter senare prickade stolpen, var min känsla att Rosengård även i dag skulle ta tre poäng. Men fotboll är inte alltid så logisk, och så länge det bara står 1–0 är alltid risken att motståndarna får en målchans, vilket också hände och Örebro kunde till publikens stora glädje kvittera till 1–1. Det återstod då 10 minuter och även om Rosengård tryckte på så lyckades man inte få in något vinstmål.

Det var ett mycket besviket och slutkört lag som fick göra den långa resan tillbaka till Malmö, med insikten att gapet till lagen framför i tabellen hade ökat. Det är bara till att acceptera att Häcken och Hammarby fortsätter att visa fin form och vinner sina matcher på ett övertygande sätt.

FC Rosengård har ju skämt bort våra följare med att alltid vara i topp och vinna SM-guld eller Svenska Cupen och jag förstår att många är besvikna och undrar vad som har hänt under vårens omgångar. Men jag tycker ändå det är för tidigt att helt räkna ut Rosengård från en topplacering. Självklart inser jag att vi kommer längre och längre ifrån ett SM-guld 2023 om vi inte börjar vinna matcherna som man måste vinna för att vara med i slutstriden.

Det återstår två matcher innan VM-uppehållet och båda spelas på Malmö IP mot Norrköping redan på söndag och sedan kommer Linköping på besök nästa fredag. Viktigt att alla ni som håller på ert kära FC Rosengård kommer och stöttar laget.

De senaste inläggen: