Erling analyserar: Örebro – FCR

Rosengård hade ett massivt övertag i matchen mot KIF Örebro, men lyckades inte få hål på hemmalaget som prioriterade sitt försvarsspel. Örebro visade från start att man tänkte parkera sitt lag i eget straffområde. Ni som brukar läsa mina funderingar vet att jag anser att våra motståndare får spela den fotbollen de tycker är bäst för att lyckas ta poäng mot oss, och att det är upp till oss att lösa hur vi ska dyrka upp motståndarnas låga försvar. Det är bara att erkänna att vi inte lyckades med detta och Örebro och deras publik kunde jubla åt en poäng och resultatet 0-0.

Självklart var vi besvikna efter matchen och kände att vi skulle vunnit med den totala överlägsenhet vi hade i 90 minuter. Vi var dock inte tillräckligt fokuserade och slarvade med avgörande passningar. Vi måste göra mycket tydligare löpningar utan boll om vi ska lyckas skapa riktiga målchanser mot ett lag som i stort sett har hela laget i eget straffområde. Visst saknade vi Jelena Čanković och hennes passningsspel, men vi har ett så pass bra lag att det inte ska fallera utan henne.

När det gäller spelarkritik var det många som inte kom upp till sin normala nivå. En anledning kan ju vara den tryckande värmen som låg runt 30-strecket och säkert påverkade alla spelare på plan. Ett stort plus ska dock ges till Angel Mukasa, som med kort varsel fick hoppa in i målet och göra allsvensk debut. Hon kom till klubben som 15-åring och det har varit kul att följa hennes utveckling under vår målvaktstränare Kenneth Mattsson. Steg för steg har Angel utvecklats till en målvakt som kommer att lyckas. Det är alltid lika roligt att se en egen produkt göra debut i A-laget.

Vi har en poäng med oss tillbaka till Malmö, och när halva serien är spelad kan vi konstatera att vi leder med sex poäng före favoriterna Häcken. Vi är obesegrade och har endast släppt in två mål på elva matcher. Vi har verkligen infriat alla förväntningar med råge och ser fram emot en spännande höstsäsong som startar redan på torsdag med omgång 12, då Växjö kommer på besök till Malmö IP.

Detta är tränare  Jonas Eidevalls sista match för denna sejour, och vi får hylla honom för ett proffsigt jobb under sin tid i FC Rosengård och den utveckling som laget haft under hans ledarskap. Hoppas nu att vi kan ladda om och avsluta våren med en vinst mot Växjö, ett lag som haft oflyt i några matcher och som är bättre än sitt tabelläge. Vi lyckades bara vinna med 0-1 när vi gästade smålandsmetropolen i första mötet.

De senaste inläggen: