Erling analyserar: Piteå – FCR

Så kom då första förlusten för FC Rosengård. Efter 19 raka matcher utan förlust i OBOS Damallsvenskan så bröts den långa sviten i bortamatchen mot Piteå.

När domare Sandra Almqvist blåste av matchen stod det 2–1 på resultattavlan, efter 1–1 i halvtid. Ett resultat som nog gladde de drygt 1 500 på läktaren. De kunde konstatera att Piteå för första gången i historien lyckats besegra Rosengård.

Som vanligt var jag på plats och fick se en bra fotbollsmatch, en match med mycket kamp och vilja från båda lagen.  Jag räknade till 7–7 i målchanser så kanske att ett oavgjort resultat hade varit rättvist, men det var ändå ingen större orättvisa att Piteå tog hem tre poäng.

Visst var vi alla runt laget besvikna efter förlusten, men under våren var det några matcher där bollen rullade vår väg och nu gjorde den inte det. Det är bara att acceptera – sådan är fotbollen. Även om Rosengård genom förlusten bjöd in lagen som är med i tabelltoppen så avgjordes inte serien i denna omgång. Det kommer att bli en spännande höst där avgörandet lär komma först den 4:e november när sista omgången spelas.

FC Rosengård började matchen med att skapa två riktigt vassa målchanser de första fem minuterna, men sedan kämpade hemmalaget sig in i matchen och det kom inte som en överraskning när de satte 1–0 till glädje för hemmapubliken på LF Arena.

När Rebecca Knaak sedan tryckte in 1–1 efter en välslagen hörna kändes det dock som att Rosengård var på väg att ta över matchen. Andra halvlek visade Rosengård varför man är serieledare, men utan att lyckas få in ledningsmålet. I stället blev det Piteå som på en väl slagen frispark kunde göra 2–1 och säkra segern.

Tränarstaben gjorde några ändringar under de sista 20 minuterna och då fick nyförvärven Karin Lundin och Olivia Holdt göra inhopp. Även Frederikke Thøgersen som varit skadad under ett år kunde göra sin första tävlingsmatch i Rosengårdströjan. Extra roligt också att se Jessica Wik tillbaka i startelvan efter att ha varit borta pga graviditet i över ett år!

Ni som följer FC Rosengård vet säkert att en del spelare har lämnat oss och att Caroline Seger skadade sig under EM-slutspelet och tvingats till en operation som kommer att hålla henne borta hela hösten. Det är flera spelare som är svåra att ersätta, men jag tycker att sportchef Sjögran har gjort bra värvningar under sommaren. Vi har fått in spelare som tillför saker till truppen som kan bli avgörande under höstens alla viktiga matcher.

Nu ser vi fram emot två tuffa hemmamatcher under vår Superweek! Vi utlovar riktigt fotbollsgodis och hoppas att ni alla kommer till Malmö IP och stöttar vårt lag.

Onsdag 24/8 FC Rosengård – BK Häcken 19.00
Söndag 28/8 FC Rosengård – Linköpings FC 15.00

De senaste inläggen: