Erling analyserar:

Piteå – FCR

Matcherna mot Piteå brukar alltid bli jämna och målsnåla tillställningar. Så blev även matchen i fredags när OBOS Damallsvenskan startade höstens serie efter det långa VM uppehållet.

Piteå hade valt allt lägga matchen på Bodens trevliga fotbollsarena och bjöd på ett fint fotbollsarrangemang inför 2 700 åskådare. De flesta var barn och ungdomar och de fick se en rivig och spännande fotbollsmatch mellan två välorganiserade lag. Rosengård hade naturligtvis gjort sin hemläxa och var beredda på att det skulle kräva hårt jobb om det skulle bli tre viktiga poäng med tillbaka till Malmö. Första 25 minuter i matchen hade Rosengård ett klart övertag och två skott i ribban, men Piteå jobbade sig mer och mer in i matchen och började vinna fler och fler närkamper, utan att skapa några riktigt vassa målchanser. Halvtidsresultatet 0-0 var nog ett resultat som båda lagen var nöjda med.

Rosengård gjorde ett byte till andra halvlek, då Caroline Seger kom in på mittfältet. Hon tog tag i taktpinnen och även nu fick Rosengård ett övertag de första 20 minuterna. Men som alltid i jämna matcher så blir det första målet viktigt och efter ett slarv i gästernas uppspel kunde Piteå göra det vinstgivande målet.

Tränarteamet i Rosengård satte in Karin Lundin och det japanska nyförvärvet Mai Kadowaki i anfallet, utan att man lyckades rubba den rutinerade backlinjen i Piteå. Matchen var jämn och som alltid är det små marginaler som avgör, men det är bara till att konstatera att Piteå gör mål och vinner med 1-0 till publikens stora glädje.

Naturligtvis var vi alla som gjort resan till Boden besvikna över insatsen, men så här är fotbollen och nu gäller det att ladda om till nästa svåra bortamatch som är mot Häcken. Laget som tronar i topp på årets OBOS Damallsvenska med 17 raka matcher utan förlust. Så drabbningen på fredag på Hisingen blir en intressant match och en test för Rosengård inför kommande Champions League kval.

De senaste inläggen: